• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.05.2015

19:46

BOGOSAVLJEVIĆ: Licemerni pozivi za ukidanje SSP!

Politika

BOGOSAVLJEVIĆ: Licemerni pozivi za ukidanje SSP!

Podeli vest

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da to ministarstvo i vlada nastoje da pomognu "malom" poljoprivredniku i zaštite domaću proizvodnju, ističući i da je licemerno da oni koji su potpisali SSP sada pozivaju na njegovo nepoštovanje

- Oni vrlo dobro znaju da to nije moguće, vlada čini sve što je u njenoj moći da naslednjeno teško stanje što je moguće više učini podnošljivim i dobrim - rekla je ministarka gostujući na televiziji Pink, komentarišući jučerašnju predlog opozicije da Vlada Srbije treba da zaštiti mlekare i da hitno donese meru zabrane uvoza mleka i mlečnih proizvoda iz EU.

Prema njenim rečima, preduzete su razne mere za zaštitu u sektoru mlekarstva, stočarstva..., pa su tako zaštićene premije za mleko, povećana izdvajanja po grlu po kravi sa 20.000 na 25.000 dinara, uvedene zaštitne mere za uvoz mlečnih priozivoda da bi domaći proizvođači što više bili zaštićeni...

- Time smo na neki način ugrozili naš odnos prema EU koja nimalo blagonaklono ne gleda na takve mere - rekla je ministarka i dodala da je lično uložila velike napore da u Briselu obrazloži te zaštitne mere i da "moli za razumevanje".

Prema njenim rečima, Vlada Srbije je izdvojila gotovo milijardu dinara da bi rešila probleme koje su direktno posledica potpisanog S SP-a.

- Zbog toga je krajnje licemerno, neprincipijelno i nije nimalo korektno od onih koji su imali priliku da pomognu poljoprivrednike, da sada pod navodnicima o njima navodno bolje brinu i vode računa nego što to čini sadašnja vlada - navela je Bogosavljević Bošković.

Ona je takođe istakla i da su prethodne vlade "katastrofalno ispregovarale rokove" i potpisale sporazume i ugovore po srpske poljoprivrednike, koji su "na kraju pušteni niz vodu". Podsećajući da grad ni ove godine nije zaobišao srpske poljoprivrednike, Bogosavljević Bošković je podsetila da će se sutra sastati sa malinarima i istakla da je šteta velika, ali da se još procenjuje.

Kako je dodala, na teranu su stručne službe Ministarstva i stručnjaci za malinu kako bi dali prave savete poljoprivrednicima i uputili ih šta da rade, ali i da se pokuša sa očuvanjem zasade koji se još mogu spasiti.

- Mi ćemo sutra sa udruženjim malinara razgovarai kako može Ministarstvo da pomogne onima koji nisu bili osigurani, a sreća je da je jedan broj njih bio osiguran - rekla je Bogosavljević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stanko

pre 8 godina

Mi smo neki cudan narod. Uvek aktuelna vlada kritikuje predhodnu, i tako sve u krug. Uvek je neko za nesto kriv ili nasledjeno lose resenje. Pa dajte jedanputa nadjite pravoresenje !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17