• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.05.2015

07:23

VUČIĆ: U Srbiji je sloboda medija, svako može da me kritikuje!

Politika

VUČIĆ: U Srbiji je sloboda medija, svako može da me kritikuje!

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da u Srbiji postoji potpuna sloboda medija i da svaki medij ima pravo da iznosi kritike na njegov račun

- Postoji potpuna sloboda medija u Srbiji, naravno da uvek može bolje i ja ću učiniti sve da to omogućim. Svako može mene da kritikuje kad hoće i u bilo kojoj medijskoj kući, nema nikakvih problema - rekao je Vučić u emisiji "Global konversejšen" na kanalu Juronjuz.

Vučić je, upitan kako bi uporedio stanje u medijima sad i u vreme kad je bio ministar informisanja, Vučić je rekao da je lako reći nešto protiv njega po tom pitanju, ali da u Srbiji postoji puna sloboda medija. 

Na konstataciju voditeljke da se u izveštaju o napretku Srbije izražava zabrinutost o slobodi izražavanja, kao i da je Srbija pala na svetskoj rang listi slobode medija za 13 mesta, Vučić je rekao da je Srbija usvojila tri medijska zakona koja su usklađena sa evropskim zakonodavstvom.

- Uvek sam spreman da čujem sve njihove primedbe, sve vaše primedbe i da uspostavimo još bolje uslove za medije, toga se ne plašim uopšte - rekao je Vučić.

Upitan kako se oseća, odnosno da li se stidi toga što je bio ministar informisanja u vreme Slobodana Miloševića, Vučić je rekao da se oseća “nelagodno” zbog Zakona o informisanju koji je tad predložio. 

- To je bio veoma glup zakon o informisanju i ja sam to prizao svom narodu - rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da je navodna njegova izjava “Za svakog ubijenog Srbina stotinu muslimana” izvučena iz konteksta. 

- Imao sam mnogo glupih izjava, ali ta je apsolutno izvučena iz konteksta - rekao je Vučić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
stanko

pre 8 godina

Evo ja sam te kritikovao za neke po meni neprihvatljive izjave, poltronstvo radi ulaska Srbije u EU , ispunjavanja svih uslova koje postavljaju, da bi videli koliko mogu da nas izmuce. A ti i dalje srljas posto poto. Jesi premijer,ali Srbija neke stvari ne tolerise po svaku cenu.I to puste mediji , i sta sad. Sve isto

zoki

pre 8 godina

Naravno da postoji sloboda medija od strane Vucica kada moze jedan Bujosevic da bude izbran za direktora RTS a da ga izabere zuti upravni odbor. Ovde treba postaviti drugo pitanje.Koliko stranci upravljaju srpskim medijima i koliko mi imamo sopstvenih medija da mogu da brane nase nacionalne interese? Malo, vrlo malo!

Gordana

pre 8 godina

Da kako da ne, čim te kritikujemo ti platiš botove da se mesto tebe svadjaju sa nama pa nismo Vučiću baš toliko glupi

Katarina

pre 8 godina

Urnebesna izjava, kao i sve druge vučićeve (sic) izjave. Evo, ja se osećam "nelagodno" zbog premijera Srbije, jer je to jedan veoma glup premijer i ja to priznajem svom narodu. Samo, zbog sveopšte slobode medija, informer (sic) to neće i da objavi. O, sancta simlicitas!

JADNO

pre 8 godina

Pa kad je sloboda medija zašto ovaj portal nesme da objavi naše komentare? Dosta nam je laži

Mahnit Besan

pre 8 godina

Pogane novincine radnog naslova Informer najbolji su dokaz da u ovoj zemljetini svaka budala moze da blebece sta joj padne na pamet i da prodje bez sankcija!!! A ironija je tim veca sto se vajni moderatori slazu sa sadrzajem komentara ali zbog "slobode" ne smeju da ih publikuju. Ogavno!!!

NEBOJŠA

pre 8 godina

"ZEMLJA KEROVA" , U KOJOJ SVAK MOŽE SLOBODNO DA - LAJE !!!

Ivanka

pre 8 godina

"Sloboda, MED I JA "!! A GDE JE (OBEĆANO) - MLEKO ?

Milutin Vranjski

pre 8 godina

Господина Вучића доживљавам као свог политичког противника. Нисам се слагао са њим док је био радикал, не слажем се нити сада по многим питањима. Критикујем и критиковаћу га све док буде био на власти. То је моје право као опозиционара. Никада га не мислим критиковати критике ради, него истине ради. Такав је пример и са "фискалном реформом" која није никаква реформа него су само 39% пензионера поднело штедњу на својим леђима и то не 10% како се упорно хвали него од 20-25% пензионерских примања - што је у нашим условима директан удар на средњу класу у Србији. Али, какав год био Вучић, у најгорем случају је мање зло за моју Србију него Нарцис Тадић и хијене којима је био окружен. Што се тиче некаквих медијских (не)слобода, у односу на поменутог Нарциса, Вучићев режим је Хајд парк. Бићу личан, и то могу да потврдим, сваки коментар који сам послао овде, у Информеру, никада ми није био исправљен нити за једно слово или зарез. То није случај на неким другим "слободним" порталима где ми прекрајају коментаре. И за крај да неко не помисли да сам фан друга Вучића, желим му добро здрављњ и срећу, а желим да на следећим изборима постане опозиционар а победи Српска Народна Партија! Поштено!

Milutin Vranjski

pre 8 godina

Драго ми је да особа са тако инвентивним ником, нађе мало времена да прочита нешто корисно осим графита. Обично реаугујеш када ошајдарим по Дачићу, а сада видим да реагујеш и на коментаре о другу Вучићу. Индикативно...

Starlet

pre 8 godina

Da li zaista mislite da sam stvarno procitao Vas esej??? Ne dozvolite da kompleksi ovladaju Vasim bistrim umom, samo Vas lozim... Svako dobro.

Milutin Vranjski

pre 8 godina

Ма знам да га нисте прочитали, јер то превазилази ваше интелектулане могућности. Сигурно вам више прија кратка форма - графити и сабрана дела друга Томислава Николића. Више среће неки други пут и... свако добро!

grobarko

pre 8 godina

Uništi te čovek.Sedi di si,ni za disi nisi!!! :)

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija