• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.05.2015

20:58

LJAJIĆ: Nerealno da se Šešelj nađe u Hagu do 26. maja

Politika

LJAJIĆ: Nerealno da se Šešelj nađe u Hagu do 26. maja

Podeli vest

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je večeras da je "potpuno nerealno" da Vojislav Šešelj bude izručen tribunalu do 26. maja, kako je to zatražilo Žalbeno veće

Ljajić je za televiziju B92 rekao da sutrašnja poseta glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca Beogradu nema veze sa Šešeljem, jer je to uobičajeno pre podnošenja izveštaja Savetu bezbednosti UN, ali da će lider radikala sasvim sigurno biti glavna tema. 

On je napomenuo da Vlada Srbije još nije donela odluku o Šešelju, ali da će u pismu Haškom tribunalu navesti da je nemoguće da Šešelj bude izručen 26. maja, jer Zakon o saradnji sa Haškim tribunalom, u kojem postoje jasni rokovi, mora da se poštuje.

"Ako Šešelja hoćete da hapsite, morate da utvrdite njegov identitet, donesete odluku o izručenju, on onda ima pravo na žalbu, postoje rokovi da sud odgovori na žalbu, onda to rešenje ide ministru pravde i, u idealnim uslovima, čak i da postoji odluka o izručenju, to je 10 do 15 dana", rekao je Ljajić.

Upitan da li je vlada dobila zahtev u vezi sa Šešeljem, Ljajić je rekao da postoji odluka Žalbenog veća, ali da stvar ne može ići tako lako i brzo i da je rok dat 26. maja "puka teorija".

"On je moguć jedino ako se Šešelj dobrovoljno vrati u Hag", rekao je Ljajić.

Lajić je ponovio da je dolazak Bramerca u ovom trenutku puka koincidencija i dodao da Srbija nema nijedno otvoreno pitanje sa Haškim tribunalom, ali da Hag ponovo nameće pitanja "za koja smo mislili da su deo prošlosti".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stanko

pre 8 godina

Pozdrav gospodine Ljajicu. Mislim da ste VECI Srbin od mnogih srba koji su na nasoj politickoj sceni, a koji bi prodali dusu djavolu samo da budu na vlasti po svaku cenu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija