• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.05.2015

21:59

VUČIĆ: Nije Srbija Fedex, da isporuči Šešelja bez procedure

Politika

VUČIĆ: Nije Srbija Fedex, da isporuči Šešelja bez procedure

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija ne može lidera radikala Vojislava Šešelja da vrati u Haški tribunal, a da se prethodno ne ispoštuju sve procedure

 - Nije Srbija Fedex ili De-ha-el -  primetio je premijer.

On je za B92 rekao da Srbija još nije dobila zvaničan zahtev Haškog tribunala o vraćanju Šešelja u Hag i da će na taj zahtev odgovoriti čim on bude dostavljen.


Premijer je naglasio da Srbija neće ugroziti svoju evropsku budućnost, da će nastaviti saradnju s Hagom, ali je istakao da će nastaviti da štiti interese naših građana.

On je rekao da nema sumnje da su odluke o vraćanju Šešelja u Srbiju i zahtev za njegovim povratkom "krajnje nemoralne", dodavši da u politici "na nemoralne odluke morate da razmislite kako da odgovorite".

 - Orvel je rekao - ''urliči sa vukovima da bi spasao svoju glavu''. Ne nameravam da učestvujem u urlikanju čopora, koji misli da nemoralnim odlukama može da promeni svet - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije odredila je Sašu Obradovića da u njeno ime vodi postupak po pitanju vraćanja Šešelja.

On je ukazao da je čudna ta žurba sa vraćanjem Šešelja, ako se ima u vidu da je on u Hagu proveo deset godina bez donete presude.

 - I kakva je sada to žurba, ako nije neka politička želja da se u Srbiji izazove politička destabilizacija - primetio je Vučić.

On je podsetio da je Šeselj počeo da prima hemioterapiju, na 14 dana po tri dana, upitavši šta će se desiti ukoliko se vrati u Hag, i tamo premine.

 - Onda će Vlada Srbije da bude ubica, ja ili neko drugi. Dajte da vidimo sve to, kakvo mu je zdravstveno stanje, šta im je namera, šta zakoni kažu. Nećemo ugroziti ni evropski put Srbije, niti poštovanje međunarodnog javnog prava, ali ovde postoji bezbroj procedura o kojima moramo da razgovaramo u Hagu - zaključio je Vučić.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
stanko

pre 8 godina

Potpuno se slazem sa Vucicem, ako to nije samo za politicke poene

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija