• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.05.2015

11:44

VUČIĆ: Ne volim da obećavam, ali penzije ćemo povećati! (VIDEO)

Politika

VUČIĆ: Ne volim da obećavam, ali penzije ćemo povećati! (VIDEO)

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas "Sajam za treće doba 55+" i poručio da će pre kraja godine penzije biti povećane, te da će penzioneri u godinama pred nama živeti pristojno

- Znate da teško dajem obećanja, ali povećaćemo penzije, živećete nešto lakše nego danas - rekao je Vučić i dodao da je uveren da će penzioneri u godinama pred nama moći da žive pristojno, ne bogato, ali da će moći da pomognu svojoj deci i unučicima.

Od Vlade će, rekao je, nailaziti na poštovanje zbog onoga što su nekad radili, što rade danas, što vole Srbiju i što svi od njih mogu mnogo da nauče.

Vučić je rekao da vlada oseća ogromnu zahvalnost prema penzionerima jer su podržali teške mere ne misleći na sebe, već na buduće generacije.

- Kad se donose teške mere i kad nije lako vi ste ti od kojih možemo da vidimo kako vam nije teško i kad treba da razumete, kad se žrtvujete za generacije koje dolaze, vi nikad ne kukate, dobro znate šta je država i voleo bih kad bismo i mi to mogli da naučimo od vas - rekao je Vučić.

Vučić je dodao da će se država postarati da povrati stari sjaj bar u delu onoga što su penzioneri napravili u prethodnom periodu.

Ove godine će, kaže, prvi put biti povećan broj penzionera koji će o trošku države ići u banje, te da će ih biti 11.500, kao i da će do kraja godine biti izgrađeni dnevni klubovi za penzionere u Rakovici, Zvezdari i Zemunu.

- Nikad neću zaboraviti vreme kad nije bilo tako lako ili nije se video izlaz tako blizu kao što se danas vidi, a kad ste vi bez rezerve to umeli da podržite zato što niste bili sebični i mislili na sebe već na one koji dolaze posle vas - poručio je Vučić.

Otvaranju Sajma je prisustvovao i ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin i grdonacelnik Siniša Mali.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mirko

pre 8 godina

Majsotre,neces ih povecati,ne lazi narod vise,nego ces ih vratiti na staro

Dragan

pre 8 godina

Vučko đžaba smo krečili , od sada na sledećim izborima pozivam MMF , ECB i evropsku komisiju da se kandiduju za nosioce i političkih funkcija u ovoj zemlji ovako brate ne ide pa ne ide OPRAVDANJA NEMA !!!!!!!!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija