• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.05.2015

11:30

ISTRAŽIVANJE Čak 56% građana veruje premijer Vučiću na reč!

Politika

ISTRAŽIVANJE Čak 56% građana veruje premijer Vučiću na reč!

Podeli vest

Ono što radi i govori predsednik Vlade Aleksandar Vučić odobrana čak 56 odsto građana Srbije, pokazalo je najnovije istraživanje agencije "Faktor plus"! Daleko manje poverenja biračima ulivaju Tomislav Nikolić, Zorana Mihajlović, Ivica Dačić, dok su na dnu liste Vojislav Šešelj, Borislav Stefanović i Bojan Pajtić...

Anketa sprovedena u periodu od 21. do 27 maja takođe pokazuje da ukoliko bi danas bili održani vanredni parlamentarni izbori u Srbije, Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića osvojila bi 50,6 odsto glasova, dok bi socijalisti Ivice Dačića mogli da računaju 9,5 procenata podrške birača.

Na poslanička mesta u Skupštini Srbije mogli bi da računaju još samo demokrate Bojana Pajtića i radikali Vojislava Šešelja, dok bi ostale stranke, ukoliko bi se samostalno pojavile na biralištima, morale da sačekaju neko novo glasanje za ulazak u parlament.

Faktor plus

Zanimljivo je da bi na parlamentarne izbore u ovom trenutku sigurno izašlo 47 odsto upisanih birača, dok bi 25 procenata građana sa pravom glasa ostalo kod kuća. Čak 28 odsto anketiranih nije moglo precizno da odgovori na ovo pitanje.

Faktor plus

Interesantan je i podatak da gotovo dve trećine birača zna za koga bi glasalo na izborima, a samo 31 odsto njih bi odluku donelo na biračkom mestu.

Faktor plus

Istraživače agencije "Faktor plus" zanimalo je i za koga bi glasali građani Vojvodine, ako bi bili raspisani vanredni pokrajinski izbori. Anketa je pokazala da bi na tom glasanju Vučićevi naprednjaci i odneli ubedljivu pobedu sa čak 46 odsto, dok bi Pajtićev DS, koji je i dalje na vlasti u Vojvodini, mogao da računa na tek 11,1 procenta glasova.

Faktor plus

Anketa je pokazala i to da građani Srbije imaju sve manje strpljenja za ispunjavanje uslova koje Brisel postavlja za prijem naše zemlje u Evropsku uniju. Tačnije samo 36 odsto ispitanika i dalje ima živaca da čeka da Srbija postane deo Evrope.

Faktor plus

Za razliku od ulaska u EU, građani su mnogo više zainteresovani za takozvano nacionalno pomirenje Srba. Ubedljivih 76 odsto smtra da je krajnje vreme da se prekine sa podelama na četnike i partizane.

Faktor plus

Kad je reč o opasnostima koje prete Srbiji, građani najviše strepe od ekonomske krize, kriminala i korupcije, ali i činjenice da u našoj zemlji i dalje mnogo više ljudi umire, nego što se rađa.

Faktor plus

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milutin Vranjski

pre 8 godina

Чему ово води, ми сада дреба да зинемо од радости као ћурани и прогутамо ово (не)зависно, (не)наручено и ничим изазвано "истраживање". Најобичније спиновање јавности. СНС је достигао зенит и сигурно му опада популарност, Дачићеви црвендаћи лагано клизе надоле, жути кловнови заједно са радикалима под руку нема шансе да прескоче цензус; ДСС заједно за приватном компанијом Двери д.о.о. су сигурно статистичка грешка. Потписујем да, сем СНС-а, Српска Народна Партија има да их "одува" на републичким изборима до краја ове или почетком следеће године.

Nikola

pre 8 godina

SNS i jeste najjaca trenutno,ali ne sa 50 %,vec maksimum 40 % glasova.SRS i SPS se bore za drugo mesto i verovatno imaju oko 10 % glasova,mozda SRS malo manje od SPS,ali tu su negde.DS je zasluzeno propala,ali je sigurno iznad cenzusa i nema vise od 6 % biraca,dok su Dveri izgubile kredibilitet kod glasaca desnice pogubnom koalicijom sa DSS-om i sada su na istom nivou kao 2012 sto je 3%

aha

pre 8 godina

Ovo su vesti za naivne budale. Nema taj ni 20% podrske!

Dragomir

pre 8 godina

Колико су тачни наручени извештаји?Шта ја мислим?Мислим да је најбоље да вам напишем неколико фора ... - Жена ме напустила а када сам видео да је оставила укључену ринглу на шпорету гарантујем да ће да ми се врати! - Жена ми је више пута рекла када ћу већ једном да можем два пута! - Да сам умео да рачуњам никада се не бих оженио из љубави. - Нисам луд да будем нормалан па да од мене праве будалу! - Комшија Милоше,нећеш ти мен' више да пцујеш чим ја нађем два лоша! - Српска посла?Нигде радних места! - Да видимо да л' ће по новом закону о гласању победити СНС?На том гласању строго ће се водити рачуна да само гласају живи!

Pavle

pre 8 godina

Tako je i Boris Tadić "naručivao" istraživanja javnog mnjenja pa prošao - kako je prošap ? Nema ništa - od zvaravanja !?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

U Trgovištu vanredna situacija zbog požara: U Lebanu gorelo 15 hektara
Hronika

U Trgovištu vanredna situacija zbog požara: U Lebanu gorelo 15 hektara

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova angažovani su na gašenju požara na otvorenom prostoru u Trgovištu, Tutinu, Lebanu i Prijepolju, a njihovom brzom i efikasnom akcijom juče su ugašeni požari na otvorenom kod manastira Crna Reka, u Ivanjici i kod Despotovca, dok je požar u Prijepolju u mestu Gojakovići lokalizovan.

16.04.2024

11:10

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija