• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.06.2015

20:00

TAJ LUDI, LUDI DS Sad optužuju Bakića da radi za Vučića?!

Politika

TAJ LUDI, LUDI DS Sad optužuju Bakića da radi za Vučića?!

Podeli vest

Saradnici Bojana Pajtića tvrde da sociolog Jovo Bakić piše program za novu stranku Borka Stefanovića po diktatu premijera Aleksandra Vučića!


Bliski saradnici Bojana Pajtića ovih dana uporno pokušavaju da novinarima plasiraju "teoriju zavere" prema kojoj sociolog Jovo Bakić po nalogu premijera Aleksandra Vučića pokušava da natera Borka Stefanovića da napravi novi raskol u vrhu DS?!

JOVO OD ZADATKA

Tanjug

Ako nije sposoban da napravi, uvek može da kritikuje...
Dragan Šutanovac na Tviteru

Navodno, Bakić u medijima planski daje izjave o novoj Stefanovićevoj partiji istovremeno sve žešće napadajući Pajtića, Šutanovca i ostale ne bi li tako Borka saterao u ćošak i njegov ostanak u DS učinio nemogućim.

Teorija zavere

Pošto im ova priča nije prošla ni u jednom od većih medija, pajtićevci su teoriju o Jovu Bakiću koji radi za Vučića plasirali na sebi bliskom sajtu "Opozicionar". Tu su kao "dokaz" povezanosti premijera i Bakića podsetili na izjavu ovog sociologa da mu je "Vučić, dok je bio prvi potpredsednik Vlade, pokazivao dosije Ivice Dačića":

Ono što je nas zbunilo je - zbog čega je Vučić kao koordinator službi bezbednosti davao dosije na uvid nezavisnom antirežimskom analitičaru bez bezbednosnih sertifikata Jovu Bakiću?, navodi ovaj portal, ne obazirući se na činjenicu da je ova informacija najoštrije demantovana iz Vlade Srbije.

Čomić: Pitajte
Borka za koga radi!

Da se sukobi u DS svakog dana zaoštravaju, pokazuje i jučerašnje gostovanje zamenice predsednika DS Gordane Čomić u "Kažiprstu" na TV B92.
Čomićeva je prvo izbegla da odgovori hoće li Borislav Stefanović ostati u stranci, dok je na pitanje da li on radi za stranku ili sebe, zagonetno rekla:
- To treba pitati samog Stefanovića!

Da bi dokazao svoje teze, "Opozicionar" detaljno analizira Bakićeve javne nastupe i izvlači zaključak da "Bakić smešta Borku da bi napustio demokrate":

Jovo je pre mesec dana u emisiji "Lični stav" napao sve opozicione lidere sem Stefanovića, dok je za Vučića rekao da je pametan, predostrožan, ozbiljan, mudar i da je sad bolji nego devedesetih. Istovremeno se iz petnih žila trudi napadne i uvredi sve one koji potencijalno mogu da podrže Borka u stranci, poput Dragana Šutanovca, Balše Božovića, Olivera Dulića... - piše "Opozicionar" i dodaje da Bakić tako Stefanovića dovodi pred svršen čin, odnosno napuštanje stranke.

Zanimljivo je da je ovaj članak na svom Tviter profilu objavio i Dragan Šutanovac, uz komentar: Jovo, čovek zadatka! Ako nije sposoban da napravi, uvek može da kritikuje..., što su odmah podržale brojne demokrate iz Novog Sada, Apatina, Niša i drugih gradova.

Niko od demokrata juče nije želeo da komentariše najnoviji zaplet, dok nam je Borko Stefanović samo kratko poručio:

Borko: Iza mene su CIA i Vatikan!

Tanjug

Borko Stefanović, koji je u više navrata izjavio da piše program stranke i da nema nameru da cepa DS, preksinoć je postavio ironičan komentar na svom Tviter profilu:
Sada iza mene stoji i Đilas? Koga nisam ni video ni čuo 11 meseci?! A Vatikan i CIA? A da, i Vučić, Šormaz i Đuka...

- Interesantno je da se Informer sada bavi pisanjem sajta pod nazivom "Opozicionar", koji redovno napada Aleksandra Vučića...

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić, na drugoj strani, tvrdi da nema govora o tome Vučić stoji iza Bakića i da je to klasična teorija zavere.

- Jovo je do podne analitičar, a od podne političar. Koliko mu je ozbiljno opredeljenje, toliko su i stavovi... Ne znam koji bi bio interes Vučića da "radi" na cepanju DS, kad su oni već tri godine toliko razjedinjeni da čak ne govore jedni s drugima - podvlači Babić i dodaje da premijer ima daleko značajnije obaveze.

Medveđa usluga

Konačno, analitičar Branko Radun smatra da je moguće da Bakić Stefanoviću čini medveđu uslugu istupima u javnosti.

- Očigledno je da Borko ima nameru da se samostalno bavi politikom, a to je Jovo Bakić samo učinio vidljivijim. E sad, da li je to uradio samoinicijativno ili ne, to ne znam... Borko sada namerno ćuti i taktizira da ne bi bio proglašen za izdajnika. Kako god bilo, ako se sada raspadne, DS će pasti ispod cenzusa! - zaključuje Radun.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija