• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.06.2015

10:19

SARKOZI - OLAND Neizbežni duel na francuskoj političkoj sceni

Politika

SARKOZI - OLAND Neizbežni duel na francuskoj političkoj sceni

Podeli vest

Manje od trećine Francuza bi želelo da se sadašnji predsednik Fransoa Oland i bivši šef države Nikola Sarkozi ponovo nađu u duelu u drugom krugu predsedničkih izbora 2017. godine, pokazuju danas objavljeni rezultati najnovije ankete


Mnogi već sada za 2017. godinu predviđaju scenario sličan završnici predsedničkih izbora u Francuskoj 2012. godine, u kojem glavne uloge igraju Sarkozi i Oland sprečavajući predsednicu krajnje desničarskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen da uđe u drugi krug, prenosi pariski dnevnik "Figaro".

Samo 29 odsto francuskih ispitanika bi želelo da se Sarkozi, predsednik stranke Republikanci, koja se donedavno zvala Unija za narodni pokret (UMP), kandiduje na narednim predsedničkim izborima, pokazuju danas objavljeni rezultati istraživanja Instituta Ifop.

S druge strane, među simpatizerima bivše UMP bi 74 odsto njih volelo da se Sarkozi kandiduje za predsednika, mada je takvu želju sada izrazilo 10 odsto manje njih nego u maju 2014. godine, pre nego što se on vratio u politiku.

Među 10 najverovatnijih "megdana" u drugom krugu izbora za francuskog predsednika 2017. godine, ispitanici su kao jedan od najpoželjnijih naveli duel između sadašnjeg premijera Manuela Valsa i gradonačelnika Bordoa Alana Žipea, koji priželjkuje 47 odsto njih.

Skoro polovina Francuza bi u finalu izborne trke za dve godine rado gledala i Olanda protiv Žipea, bivšeg premijera, šefa diplomatije i predsednika UMP.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija