• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.06.2015

17:47

MLADENOVIĆ: Mojom smenom izvršen puč u DSS!

Politika

MLADENOVIĆ: Mojom smenom izvršen puč u DSS!

Podeli vest

Andreja Mladenović izjavio je danas da je odlukom Predsedništva DSS o njegovom razrešenju sa funkcije predsednika Izvršnog odbora izvršen puč u stranci, jer je grubo prekršen Statut DSS i doveden u pitanje opstanak stranke

- Na ovaj način je izvršen puč u stranci, preuzeta apsolutna vlast Predsedništva i predsednika stranke, prekršen Statut i DSS dovedena u situaciju, u kojoj se od svog osnivanja nije nalazila -rekao je Mladenović Tanjugu.

On je ocenio da se na taj način dovodi u pitanje i opstanak stranke i njeno funkcionisanje.

Mladenović, koji je prisustvovao sednici Predsedništva na kojoj je razrešen, kaže da je jedino tražio da se u najkraćem roku zakaže sednica Glavnog odbora na kojoj bi se raspravljalo o radu Izvršnog odbora, navodeći da ne beži od te rasprave.

- To je normalna i demokratska procedura, ali je očigledno da mi u ovom trenutku nemamo demokratiju u stranci i da se grubo krši Statut i da će to dovesti u pitanje zaista funkicionisanje svih organa stranke - rekao je Mladenović.

Upitan da li razmišlja da napusti DSS, Mladenović kaže da će se boriti i dalje i da će tražiti od članova Glavnog odbora da se zakaže sednica tog organa.

- Očigledno je da ovakva odluka i kršenje statuta predstavlja pokušaj da se stranka preuzme mimo onih koji su stranku osnivali i koji su u njoj toliko dugo i da se na taj način stanka uvede u jedno vanredno stanje - zaključio je Mladenović.

Mladenović je razrešen stranačke funkcije apsolutnom većinom glasova na sednici Predsedništva, a kako je saopštila stranka, odluka je doneta "u cilju podizanja kvaliteta timskog rada i ubrzavanja rešavanja organizacionih problema stranke".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17