• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.06.2015

12:19

MLADENOVIĆ: U Beogradu koalicija funkcioniše!

Politika

MLADENOVIĆ: U Beogradu koalicija funkcioniše!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je danas da gradska vlast normalno funkcioniše i da nema nikakvih problema između koalicionih partnera, kao i da je zatražio hitnu sednicu Glavnog odbora DSS na kojoj bi se raspravljalo o unutarstranačkim nesuglasicama

Predesdništvo DSS razrešilo je prošle sedmice Mladenovića sa mesta predsednika Izvrsnog odbora stranke, a predsednica stranke Sanda Raškovć Ivić više puta je ponovila da smatra da ta stranka treba da izađe iz beogradske vlasti.

Mladenović je novinarima u Skupštini grada rekao da je uputio pismo svim članovima GO i predsedniku stranke u kojem je zatražio hitnu sednicu tog tela jer je ono jedino koje može da razreši izvršni odbor i predsednika Izvršnog odbora.

- To je u skladu sa statutom DSS i od kada je stranka formirana tako funkcionišemo, a ono što je predsedništvo uradilo je direktno kršenje statuta - rekao je Mladenović.

On je njegovu smenu sa funkcije u stranci nazvao "pučem" ističući da na taj način predsednik i predsedništvo ugrožavaju funkcionisanje same stranke i dovode u pitanje njene organe.

Govoreći o vlasti u Beogradu Mladenović je rekao da u njoj do sada nije bilo nikakvih promena i da sa koalicionim partnerima dobro funkcionišu.

- Ono što je izazvalo zabunu u javnosti su istupi i izjave predsednoce DSS koja je mimo odluke stranke iznosila lični stav u javnosti da treba napustiti gradsku vlast - istakao je Mladenović.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rekao je da od kada je gradska vlast formirana postoji korektna saradnja sa Mladenovićem i predstavnicima DSS u Skupštini grada.

- Posle izbora na osnovu nekih zajedničkih ideala i vrednosti koje smo delili napravili smo koaliciju koja nije imala problem u funkcionisanju u Skupštini grada u vezi sa dnevno-političkim temama, gradskom politikom - rekao je Nikodijević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija