• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.06.2015

22:00

BAHATO ZA SVE NAŠE PARE Jankoviću veća plata, prima čak 376.648!

Politika

BAHATO ZA SVE NAŠE PARE Jankoviću veća plata, prima čak 376.648!

Podeli vest

Za zaštitnika građana Sašu Jankovića politika štednje, po svemu sudeći, uopšte ne važi. U trenutku kada država štedi na svim stranama i kada su smanjene plate i penzije, Janković i njegovi zamenici nagrađeni su povišicom koja će poreske obveznike godišnje koštati više od 2,2 miliona dinara!

Janković je, naime, u najnovijem imovinskom izveštaju prijavio mesečnu platu od čak 376.648 dinara, što je za skoro 48.000 dinara više od prethodne!

To je po zakonu koji je doneo prethodni režim. Da li je on dobar ili ne, sasvim je drugo pitanje...
Zoran Babić, Administrativni odbor

Podaci dostavljeni Agenciji za borbu protiv korupcije ukazuju i na to da je Janković povišicom častio i svoje zamenike, koji su u proseku dobili po 20.000 dinara više. Izdvaja se samo povišica Miloša R. Jankovića, koja prevazilazi čak i povećanje Jankovićeve plate.

Saša Janković juče nije odgovarao na naše pozive i poruke. Predsednik Administrativnog odbora Skupštine Zoran Babić, koji je odobrio ovo povećanje plata, s druge strane, kaže da je odbor morao da poštuje zakon.

- Prema zakonu, plata zaštitnika građana vezuje se za platu sudije na najvišim funkcijama u državi. Primanja ombudsmana određena su finansijskim planom koji nam je dostavljen i mi smo morali da ga prihvatimo. Sve drugo bi bilo kršenje zakona. E sad da li je taj zakon, koji je doneo prethodni režim, dobar ili nije dobar, to je već sasvim drugo pitanje... - zaključuje Babić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Deda

pre 8 godina

Resili da ga smene, stao je nekom gusatom na zub. Dok ne odrade posao imamo da cujemo svasta o njemu.

drago

pre 8 godina

zakonom su odredjene i penzije.I ?  skidoste  ih nezakonito.Zato nama i propada  narod i drzava kad zakon i treba i ne treba zakon.\n

Misa

pre 8 godina

Tacno da su zakonom odredjene i penzije, ali je zakonom odredjeno i povecanje penzija i plata, koje moraju da prate rast proizvodnje. Nakaradnom politikom i penzijama i platama je kupovan socijalni mir i kupovani izbori. Zamislite cinizma da je vlast doterala narod do te granice siromastva da je izbore dobila sa laznih hiljadu evra. Jankovic je nezavisna institucija koju placa Republika Srbija novcem gradjana Srbije. Zamislite da takav covek ne odgovara nikom, nemora da se odazove ni medijima. Moze da bira: "Blic", mivalja, "NIN" je super, "Alo" je izvanredan, "Kurir" je potkupljiv, "Vreme" zna se, Informer je za Jankovica "tabloid", ne kleci ispred njegove titule. Onaj sto je izmislio Jankovica izmislio je i nedodirljivost titule. Kad bi manje bilo Jankovica bilo bi para i za penzionere, nazalos DS je pravio poslusnicku kliku da bi zastitio mani pulisticku politiku.

CIRINELA

pre 8 godina

"Prema zakonu, plata zaštitnika građana vezuje se za platu sudije na najvišim funkcijama u državi." Dakle plate u javnom sektoru nisu smanjene nego povećane. E moj "reformatoru". Brazilci imaju Ronaldinja a Srbija Retardinja.

ana

pre 8 godina

Kad su smanjene plate i penzije znalo se da ce jedino penzioneri da budu ti koji ce da budu ojadeni.

slobodan stanic

pre 8 godina

Kako nas gradjane stiti ovaj "zastitnik",vec je bio preplacen,a ove nove povisice pa i ono pre mozda ima veze sa moralom,ako toga uopste ima kod nas

Kazo

pre 8 godina

Pitam se pitam. A ko će građane zaštiti od zaštitnika građana?

Nišlija

pre 8 godina

A zašto na naslovnoj strani nema kolika je Jorgovankina plata?

Mahnit Besan

pre 8 godina

Zastititi zastitnika od poganih novincina!!! Stop tiraniji placenickih medija!

asid

pre 8 godina

Da štiti DS-ovce i ostale homoseksualce pa još i samog sebe a mi gradjani još i da ga plaćamo za to, ili ga hitno ukinuti ili ga smeniti pa postaviti nekog ko će da štiti gradjane Srbije!

Jovan

pre 8 godina

I Jorgovanka je povećala i više nego bilo ko platu sebi i saradnicima pa ne vidim da je pominju? Mogli bi sve da navedu a ne samo ko im smeta.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija