• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Anđelković

11.06.2015

20:00

JOVO BAKIĆ TRAŽI OBRAČUN U DS Hoće da hapsi Šutanovca!

Politika

JOVO BAKIĆ TRAŽI OBRAČUN U DS Hoće da hapsi Šutanovca!

Podeli vest

Sociolog Jovo Bakić kaže da bi se mnogi, pa i Dragan Šutanovac, našli u zatvoru kada bi on došao na vlast! Saradnik potpredsednika DS Borislava Stefanovića pozvao u koaliciju titoiste, staljiniste i anarhiste!


Sociolog Jovo Bakić, koji piše predlog novog programa DS za potpredsednika ove partije Borislava Stefanovića, zalaže se između ostalog i za hapšenje bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca!

A KARATISTI?

Tanjug

Bakić treba da doda još sataniste i karatiste, pa da njegova politička ponuda bude upotpunjena
Dragan Šutanovac

Bakić je gostujući u emisiji "Pravi ugao" na Radio-televiziji Vojvodina izjavio da bi i Šutanovac i još neki koji se danas nalaze u ugodnoj poziciji opozicionara bili u zatvoru ako bi on kojim slučajem bio na vlasti!

Ko koga ucenjuje

Bliski saradnik Borka Stefanovića pita zašto vlast uporno izbegava da ispita poreklo imovine Dragana Šutanovca.

- Recite mi, otkud Šutanovcu ti grdni kvadrati na Vračaru? Da li mu je ministarska plata bila dovoljna? Njemu ova vlast nije povezala visinu prihoda za poslednjih 15 godina sa tim kvadratima... To je zato što Vučić voli ljude koje može da ucenjuje! - poručuje Bakić, uz opasku da je "galerija likova" poput Šutanovca, Balše Božovića i Slobodana Milosavljevića gotovo uništila DS.

- Demokratska stranka bi mogla da te ljude marginalizuje, ali ako su im to potpredsednici i članovi vlade u senci, onda ta partija nema budućnost. Ne mogu ja da rasturim stranku koja je već rasturena. Ako to ne vide, moje suze im ne mogu pomoći - pojasnio je Bakić, koji je u svoj i Borkov "antikapitalistički blok", pored trockista, marksista i centrista, pozvao i anarhiste, titoiste i staljiniste. On je takođe i pohvalno govorio o Staljinu (pogledajte okvir)?!

Tanjug

mojugao

Borislav stefanović

potpredsednik DS

Jovo Bakić je ličnost za sebe i ne mora da znači da sve što on govori, mislim i ja. Nisam za to da se svi bogataši trpaju u zatvor, ali treba da odgovara svako ko ne plaća porez ili krši zakon. To će biti jasno kad program bude objavljen.

Odgovarajući na prozivke, Dragan Šutanovac kaže za Informer da Jovo Bakić "revnosno i neuspešno ispunjava zadatak rušenja ugleda DS".

- Čovek koji bi da udruži marksiste, trockiste, staljiniste i anarhiste treba da doda još sataniste i karatiste, pa da njegova politička ponuda bude upotpunjena u skladu sa programom koji piše... Jovo je samo prolazna pojava i tako shvatam njegove pretnje. Ipak, očigledno je da je uticajan imajući u vidu da čita dosijee političara, a da ga tužilaštvo još nije pozvalo da objasni po kom osnovu to radi - ističe Šutanovac, koji podseća da je sam Bakić tvrdio da mu je Vučić pre dve godine u Vladi pokazivao dosije Ivice Dačića. Kabinet premijera je, podsetimo, priču o Dačićevom dosijeu ovo odmah demantovao, dok juče nisu želeli ni da se upuštaju u polemiku s Bakićem.

Komentarišući Bakićevu inicijativu Dragan Zečević, sudski finansijski veštak, ocenjuje da bi, bez obzira na političke razlike, trebalo ispitati poreklo imovine političara i tajkuna.

- Ako neko ne plati parking, mora da plati kaznu. Ali kad političar ima nekretnine i automobile čija vrednost daleko premašuje primanja, onda je to svima u redu... Zakon treba da važi i za Šutanovca i za sve nas. Svako ko poseduje više nego što je zaradio za to mora odgovarati i materijalno i krivično - podvlači Zečević.

"Šuletov pašnjak"

Podsetimo, pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu od prošle godine vodi se postupak protiv Dragana Šutanovca zbog sumnje da je prikrio deo svoje imovine.

Bivši ministar je optužen da Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio vlasništvo nad stanom u luksuznom stambeno-poslovnom objektu u Skerlićevoj ulici na Vračaru. Šutanovac i njegova supruga bili su i suinvestitori na tom kompleksu. Ako se tokom postupka dokaže njegova krivica, preti mu od šest meseci do pet godina zatvora.

Bogataše u zatvor, ništa bez Staljina

Jovo Bakić je u emisiji "Pravi ugao" rekao da je antikapitalistički pokret jedini moguć odgovor u 21. veku.
- Kapitalisti su nas uzjahali, i sad jašu i mamuzaju, a mi možemo da pokušamo da ih zbacimo sa grbače. Dobar deo krupnih kapitalista treba strpati u zatvor zbog utaje poreza, a bogatstvo im oduzeti. To ćemo uraditi kada dođemo na vlast - najavio je ovaj sociolog, podsećajući da je SSSR zahvaljujući socijalizmu izrastao u drugu svetsku supersilu posle rata:
- Bez Staljina i njegove akcije ne biste imali režim liberalne demokratije, nego naslednike Hitlera!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija