• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.06.2015

13:36

VS: Gašić ispratio mirovnjake u Afriku!

Politika

VS: Gašić ispratio mirovnjake u Afriku!

Podeli vest

Ispraćaj kontingenta od 68 pripadnika Vojske Srbije u mirovnu misiju UN u Centralnoafricku Republiku organizovan je danas u beogradskoj kasarni Banjica 2.

Uz članove porodice i prijatelje, ispraćaju srpskih "plavih šlemova" prisustvovali su načelnik generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković i ministar odbrane Bratislav Gašić koji je izrazio uverenje da će i ovaj kontigent uspešno obaviti sve dužnosti.

Gašić je preneo srpskim mirovnjacima da su svi komandanti u mirovnim misijama sa kojima je razgovarao u prethodnom periodu izuzetno zadovoljni radom i požrtvovanjem pripadnika Vojske Srbije.

On je poručio novom kontigentu da nastave tim putem i pronose slavu i države i Vojske Srbije.

- Obilazeći naše mirovne misije širom sveta bio sam jako ponosan kada su mi italijanski, španski... generali kazali - kada su u pitanju pripadnici Vojske Srbije, mi ih pozdravljam sa dve ruke - rekao je Gašić.

On je istakao da je to zasluga pripadnika VS i dodao da su mu komandanti mirovnih misija preneli i da svaki pripadnik srpske vojske zaslužuje da bude instruktor pripadnicima drugih vojski.

Gašić je zadovoljan i što se povećava broj zahteva pripadnika Vojske za učešće u mirovnim misijama.

On je napomenu i finansijsku dobiti koju ostvaruju prilikom očuvanja globalnog mira.

Komandant kontigenta pukovnik Goran Radosavljevicć, kome je Gašić uručio državnu zastavu, obećao je u svoje i ime kolega da će je s ponosom nositi.

Radosevljević je novinarima precizirao da se srpski kontigent u toj misiji sastaoji od tri celine i da ukupno broji 72 člana, koji obavljaju razne dužnosti.

Prema njegovim rečima, u lakoj bolnici angažovano je njih 68, koji će u toj misiji UN boraviti šest meseci, dok su ostali na dužnostima sa mandatom od po godinu dana.

Radosavljević kaže da je za njega učesće u multinacionalnoj operaciji profesionalni izazov kao i prilika da proveriti i lične i sposobnosti jedinice koju vodi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boško

pre 8 godina

U pitanju je Novusova doktrina Vatikana. Ima red kod satane. Prvo se ide u mirovne misije Ujedinjenih nacija (Čitaj: UN je agencija Vatikana), koja je na sisi mentalno poremećenih pedofila. A zatim se ide u borbene misije NATO vatikanske privatne vojske radi ubijanja ljudi, možda i nisu krivi, radi otimanja resursa.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...
REMONT

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...

Na društvenim mrežama su se u proteklih nekoliko dana pojavile slike oštećenog vučnog lansera M903 sistema PVO "patriot", koji je iz Ukrajine prebačen u SAD radi popravke. Kako se navodi, lansirna platforma je na američki kontinent transportovana uz pomoć aviona An-124, koji je petog aprila poleteo iz poljskog grada Žešov i sleteo na aerodrom Harisburg u Pensilvaniji.

23.04.2024

10:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20