• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.06.2015

15:47

VUČIĆ: Srbija će odlučiti da li idem u Srebrenicu, a ne Zapad! (VIDEO)

Politika

VUČIĆ: Srbija će odlučiti da li idem u Srebrenicu, a ne Zapad! (VIDEO)

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da još nije dobio nikakve zvanične informacije u vezi sa rezolucijom o Srebrenici i da će odluku o tome da li će otići na obeležavanje dvadesetogišnjice Srebrenice doneti Srbija, a ne druge države

- Išao ili ne u Srebrenicu, to će biti odluka Srbije, a ne odluka SAD, Velike Britanije, Ruske Federacije ili bilo koga drugog - naveo je premijer odgovarajući na pitanja novinara na Trgu Republike tokom promocije "Moja Srbija".

On je, upitan da li je najava rezolucije deo pritiska da neko od zvaničnika Srbije ode u Srebrenicu, rekao da na njega niko ne može da vrši pritisak.

Njegov odlazak ili neodlazak u Srebrenicu zavisi od bezbroj faktora, kazao je premijer i dodao da mediji treba da pokažu malo strpljenja po tom pitanju jer to nisu lake odluke.

Još, kaže, nije dobio nikakav papir u vezi sa najavljenom rezolucijom, iako je to očekivao u toku jučerašnjeg dana, te da ne može da komentariše nešto što nije video.

- Da me pitate zašto neki pišu nacrt rezolucije, a da Srbija sa tim nije upoznata, moram da kažem da to ne razumem, da mi nije jasno zašto to rade i da ne shvatam šta je krajnji cilj - istakao je Vučić.

Na pitanje, da li će, ako se rezolucija nađe pred Savetom bezbednosti, Srbija tražiti zaštitu od Rusije da stavi veto, Vučić je rekao da ne može ništa da kaže, jer nije video tekst rezolucije.

- To mogu da vam komentarišem tek kad budem video tekst rezolicije, ako je loš tekst mi ćemo glasati protiv, a ako je dobar bićemo za, ali moram da vidim tekst - rekao je Vučić.

Upitan šta se očekuje od posete predsednika Tomislava Nikolića Sarajevu, Vučić je rekao da očekuje korektnu i konkretnu posetu za uspostavljenje još boljih bilateralnih odnosa.

A na pitanje o tome šta misli o izručenju Nasera Orića, Vučić je rekao da organi pravosuđa treba da rade svoj posao.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miloje

pre 8 godina

Nikoga ti nisi pitao nizasta,tako da molio bih da ne spominjes Srbiju,i da ne radis u njeno ime ...ako vec I sam znas da svi znamo sta ces uraditi.Tako da srecan ti put u ime Angele I Hilari...putuj igumane..

miodrag krstic

pre 8 godina

Kakav god tekst bio nama vecinskoj SRBIJI nece odgovarati.Nema te sile koja moye napraviti nas da smo genocidan narod.Procitali smo vas,ne moyete nam nista.Moje unuke necete vi obrayovati sto vam je cilj podmukli.Pisite vi ucbenike,tryiste je otvoreno, ali ce te bankrotirai.Vidim ja da hocete obrayovni sistem da yagadite jer nas punoletne ne moyete nikako ubediti.

Student

pre 8 godina

Evo predlog: Pošalji u Srebrenicu - "Žene u crnom" i vuk sit i koze na broju !!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) pre dva dana imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija