• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.06.2015

17:31

HIT! Zvezde RTS već od Žutog Bujketa traže veću platu?!!

Politika

HIT! Zvezde RTS već od Žutog Bujketa traže veću platu?!!

Podeli vest

Tek što je seo u fotelju direktora Javnog servisa, Dragan Bujošević se suočio sa zahtevom za povišicu! Olja Kovačević novom direktoru poručila da joj je plata "ponižavajuće mala"...

Novi direktor RTS Dragan Bujošević već prve nedelje svog mandata suočio se sa zahtevom TV zvezda za većom platom!

Kako nam je potvrđeno u vrhu Javnog servisa, popularni voditelji i voditeljke od Bujketa su zatražili veću platu, a kao glavni argument za povišicu potegli su činjenicu da im od smrti Aleksandra Tijanića plata nije povećavana?!

 

Da, možda, plata

Naši izvori nisu juče hteli da nam otkriju ko su poimenice "zvezde" koje traže veće plate. Jedino ime koje svi pominju jeste Olivera Kovačević. Voditeljka emisije "Da, možda, ne", prenose naši sagovornici, Bujoševiću je već poručila da joj je plata "ponižavajuće mala"?!

- Olivera je najglasnija u traženju veće plate! Ona već mesecima svuda priča kako joj je zarada ponižavajuće mala. Čak je pominjala i mogućnost da ode sa RTS na jednu privatnu televiziju odakle joj, kako tvrdi, nude platu od 500.000 dinara - prenosi jedan od naših sagovornika..

Public

Inače, kako je Informer već pisao, pojedini urednici na RTS mesečno, uz takozvane varijable i honorarne poslove koje nameštaju sebi i svojim rođacima, zarade mesečno i po 1,5 miliona dinara!

Ovaj podatak početkom godine iznela je Koalicija za nadzor javnih finansija, koja je upozorila na činjenicu da se na Javnom servisu pare troše netransparentno, a moguće je i nezakonito. Ipak, istraga povodom ovih skandaloznih navoda nikada nije pokrenuta.

Takođe, u poslednjih više od deset godina plate vodećih novinara i urednika na RTS proglašene su maltene za "državnu tajnu", tako da niko zapravo i ne zna koliko Olivera Kovačević i druge "RTS zvezde" poput Maje Nikolić, Nataše Miljković, Slavka Beleslina, Olivere Jovićević i ostalih zarađuju.

 

Na plate troše tri milijarde

Na plate zaposlenih na RTS godišnje odlazi više od tri milijarde dinara, što je oko 40 odsto ukupnih rashoda Javnog servisa. 
Pojedini urednici i direktori mesečno od građana Srbije uzmu i preko milion dinara.

Jedino se zna da je još u vreme Aleksandra Tijanića uvedena praksa plaćanja preko takozvanih varijabli.

Pojedini mediji su pisali kako neki novinari i urednici imaju zvanične plate od 80.000 dinara, ali s varijablama izlaze i na više od 300.000 dinara!

Pozdravite onog ko vam je rekao takvu glupost
Olivera Kovačević

- Zna se samo da se njihove zarade sastoje od plate i varijable, ali niko živ sem uskog kruga ljudi ne zna šta je tu šta i koliko ko zaista mesečno zarađuje - objašnjava izvor Informera.

Autorka emisije "Da, možda, ne" Olivera Kovačević juče nam je samo kratko poručila da "ne želi da se bavi glupostima".
- Pozdravite onog ko vam je rekao takvu glupost - kratko je odbrusila Kovačevićeva.

Public

Ni bivša voditeljka "Jutarnjeg programa" i sadašnja zvezda emisije "Studio tri" Maja Nikolić nije bila ništa ljubaznija.

Radite šta hoćete
Pišite šta hoćete...
Maja Nikolić

- Za Informer istina uopšte nije važna. Prošli put ste i pored moje izjave objavili šta ste hteli, pa tako uradite i sada - poručila je Nikolićeva.

I direktor RTS Dragan Bujošević juče nije želeo da komentariše naša saznanja.
- Hvala na pozivu i doviđenja - bio je "rečit" Bujke, kao i uvek.

Popović: Ne može!

Konačno, predsednik UO RTS Zoran Popović kaže da do njega nisu stigle informacije o tome da pojedini autori i voditelji Javnog servisa traže povišice.

- Ako se ispostavi da je to tačno, tražiću da se ta tema razmatra na UO i zalagaću se da ne bude nikakvih povišica. U situaciji u kojoj se RTS nalazi tako nešto je nedopustivo! Sve dok se ne reši pitanje finansiranja Javnog servisa i ne isplate dugovanja i obaveze koje pristižu, nemoguće je povećavati plate - kategoričan je Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kizo

pre 8 godina

tako drzava dodje do prosecne plate od 40 holjada...sve to raspustiti i sve drzavno privatizovati da narod vam tog sektora malo dane!\n

dr

pre 8 godina

Lupate gluposti! Bolje bi bilo da pisete o tome kako je Zuti Bujke Nikoli Mirkovu, bivsem v.d. dao ugovor da, kao penzioner nastavi da radi u RTS-u. Ovog puta kao covek koji brine o izlozbama i izdavackoj delatnosti. Ne zna se za koji honorar ovaj novopeceni penzionar radi, ali se zna da je zadrzao stari kabinet, sa sekretaricom, vozaca i automobil. Zaposleni su zgrozeni. Malo ih ima, pa im trebaju penzioneri. E, to je nesto o cemu treba pisati, ovo za plate, ko god da vam je dojavio, notorna je laz.

aa

pre 8 godina

nije jedini mirkov koji radi kao penzioner, ima ih jos. merima njegomir, nena kunijevic, bojana andric, zika nikolic....

Siniša

pre 8 godina

To nij čudno. Skoro sve "zvezde" RTS-a su žuti. Olivera B92, Nataša Miljković u emisisji "Studio 3" je u više navrata ponovila da je njen najsrećniji dan u životu bio 5. Oktobar i da je aktivno učestvovala u puču. Pošto je žuti Bujke sada gen. dir. logično je očekivati da svi žuti iz RTS-a to naplate. NPR. Bojana Andrić urednica Trezora manje više u svakoj emisiji ima sagovornike koji veličaju najtužniji dan u novijoj srpskoj istoriji. Šta radi Komrakov i da li je čovek uopšte živ? Spaljen je kao veštica za vreme DOS-ove inkvizicije, kao i mnogi drugi novinari, režiseri. montažeri i tehničko osoblje.

Božidar

pre 8 godina

UDBA je po nalogu Vatikana postavila Žutog Bujketa evropejca za direktora RTS. Zna se da je RTS od osnivanjeod 1958 godine antisrpsko zlo koje nas drži u mrklom mraku! Žuti Bujke sad forsira Orvelovsku propaganda preko bezimenog RTS-s da nam je glavni cilj katolička Unija. Mi ćemo na čelu sa Žutim Bujketom preskočiti I Brisel i direktno ćemo uskočiti u hladne vode Atlantika, tamo gde su jezuiti potopili Titanik, u veću slavu satane! Bujke sipa po nama sa RTS-a da smo mi krivi što nas je vatikanska privatna vojska NATO pod komandom pape zasula sa radioaktivnim bombama, tako da još I ne rođeno srpsko dete, kada se rodi oboli od KANCERA.

Paco

pre 8 godina

rts je oduvek radio protiv srbstva.Nije cudo sto server rts-a u Engleskoj.

Dragomir

pre 8 godina

Свуда у свету водитељке тв програма се сматрају звездама и могу да траже плату по вољи!Ја бих нешто друго ... Када пратимо ,,Јутарњи програм,, телевизије Београд (ма какав РТС) слушамо лош говор водитељки.Претерано се ањка из грла?То не може да се напише али знате на шта мислим?Три речи па ...из грла и тако нон стоп?И сада видите како то изгледа када неко има скупоцени телевизор са супер озвучењем!Просто мораш да промениш канал!

Marko

pre 8 godina

Ја РТС уопште не гледам, а плаћам кабловску. Зашто бих плаћао и РТС? Нека иду на тржиште, као и сви остали, па ком опанци, ком обојци. Искрено, платио бих колико могу, да их укину. Ове "звезде" нека виде коме се и за колико могу продати, па срећно им било! Али, не из мог џепа! Прича о "Јавном сервису" је глупост, увек је то био или режимски медиј, или медиј контролисан од стране некога ко има довољно новца да купује популарне водитеље. Е, па, даме и господо, нека онда они плаћају те "медијске звезде", а нама, обичним грађанима, оставите да бирамо шта ћемо гледати и читати, кога ћемо слушати а кога не. Има ли неко од њих бољу понуду? Има?? Па нека је онда одмах прихвати! Исто као што бих и ја урадио...

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija