• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

15.06.2015

18:08

TRAJE FARSA Ivanović i četvorica Srba u sudnici

Politika

TRAJE FARSA Ivanović i četvorica Srba u sudnici

Podeli vest

U Osnovnom sudu u severnoj Kosovskoj Mitrovici danas je nastavljeno suđenje petorici Srba, lideru GI "SDP" Oliveru Ivanoviću, bivšem načelniku MUP-a, penzionisanom pukovniku Dragoljubu Delibašiću, Iliji i Nebojši Vujačiću i Aleksandru Lazoviću

Pred sudskim većem kojim predsedava Roksana Komša svedočio je putem video linka iz Švedske svedok optužbe Agon Ajeti, bratanac Nedžmedina Ajetija u čijem stanu su u eksploziji 3. februara 2000. godine, poginule dve osobe albanske nacionalnosti.

Agon Ajeti je u vreme tog događaj imao 12 godina i prema njegovom svedočenju, na licu mesta nije video ni jednog od petorice optuženih Srba, niti ih je poznavao, osim Olivera Ivanovića, za koga je rekao da ga je jednom prilikom, kada je išao u školu u južni deo video na mostu u civilu.

Prepričavajući događaj, on je rekao da su pre početka napada u stan došla dva muškarca srpske nacionalnosti koje je njegov stric Nedžmedin inače radnik Službe bezbednosti, poznavao jer ih je oslovljavao imenom. Oni su tražili da žene i deca napuste stan.

Agon Ajeti je rekao da je pre napada video grupu od dvadesetak ljudi između 20 i 40 godina koji su bili u civilu i nisu bili naoružani i da je posle odlaska te dve osobe koji su bili u stanu ceo događaj trajao od 18 do 23 časa, kada ih je Kfor evakuisao u južni deo grada.

On je izjavio da je od svog strica Nedžmedina prilkom evakuacije čuo kada je rekao da su "ovo uradili Oliver Ivanović i Dragoljub Delibašić".

Agon Ajeti je rekao da je prva bomba eksplodirala na vratima stana, a da je zatim čuo hitce i još tri detonacije.

On je naveo da je tom prilikom zadobio povrede očiju u ušiju i da su poginuli njegov brat od strica i komšinica.

Tim branioca optuženih Srba je još jednom ponovio da je reč o svedoku koji nije video optužene na licu mesta i koji ništa ne zna o događaju.

U dosadašnjem toku sudskog procesa saslušana su 32 svedoka optužbe i biće ispitano još toliko.
Suđenje se nastavlja 29. juna.

Protiv petorice Srba zajednička optužnica je podignuta 11. avgusta prošle godine, kojom im se stavljaju na teret najteža krivična dela počinjena nad albanskim stanoništvom.

Na prvom ročištu održanom 18. decembra 2014. godine sva petorica optuženih izjasnila su se da nisu krivi.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija