• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.06.2015

15:15

KOLINDA PROVOCIRA: Ministar Vulin je Vučićev problem!

Politika

KOLINDA PROVOCIRA: Ministar Vulin je Vučićev problem!

Podeli vest

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović osudila je danas govor srpskog ministra za rad Aleksandra Vulina u Jadovnom, ali i poručila da je Hrvatska "nadišla taj nivo provokacije" i da je Vulin "problem srpskog premijera"

- Ja bih rekla da Vulin nije naš problem, nije problem Hrvatske. Mi smo nadišli taj nivo provokacija i Vulin je zapravo problem premijera (Aleksandra) Vučića, koji mora odlučiti kuda ide - poručila je Grabar Kitarović u Spomen šumi Brezovica, gde je učestvovala u obeležavanju Dana antifašističke borbe.

Vulin je juče na komemoraciji povodom Dana sećanja na žrtve logora u Jadovnu 1941. godine, između ostalog, izjavio da "ne može ista ruka venac nositi i u Blajburg i u Jasenovac", aludirajući, prema navodima agencije Hina, na hrvatsku predsednicu koja je posetila oba mesta, te da je Alozija Stepinca nazvao "ustaškim vikarom".

Grabar Kitarović je podsetila da Hrvatska pomaže Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, ali i upozorila da se "s ljudima kao što je Vulin ne može ući u zajednicu slobodnih, uljuđenih demokratskih država kao što je EU".

Inače, Vulinova izjava je naišla na buru negodovanja u Hrvatskoj, između ostalih i i bivšeg predsednika Ive Josipovića koji smatra da bi hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova zbog govora srpskog ministra trebalo Srbiji poslati diplomatsku notu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dane

pre 8 godina

Ja bih voleo da nam Hrvatska "pomaze" pri ulasku u EU! Tada verovatno nikada nebismo tamo bili primljeni !

badza

pre 8 godina

A sa Ružom Tomašić Hrvatska je mogla ući u zajednicu slobodnih,ujedinjenih demokratskih država EU.Takva izjava Kitaroviceve je puna cinizma i provokacija.Kod sebe ne vidi slona a kod drugoga vidi buvu.

Starlet

pre 8 godina

Vulin je problem za svakog normalnog gradjanina unizene Srbije.

bubasvaba

pre 8 godina

Sta je on reko sto nije istina i dali je to pogresno sto je reko i zasto istina boli ?? Ko je koga proterao iz svoje kuce ima li tu neke logike srbi bezali iako ih niko nije jurio i kolao i streljao srbi sizofrenicari .

milann

pre 8 godina

Tacno je, Dacic je takodje Vucicev problem kao i svi koji o Brozu govore isto kao Milanovic.

ivan

pre 8 godina

yasto se uopste vucic bahce sa ovim sumnjivim likovima?

naravno

pre 8 godina

Ocigledno da istina boli,dok nije ostala ravnodusna nakon Vulinove konstatacije.Puna podrska G.Vulinu za izgovorenu istinu,njoj na sramotu i cast poklanjanje koljacima.Vuk dlaku mijenja ali cud nikad.Ne bih se puno obazirao na Hrvatsku pomoc,nista dobrog tamo nema.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija