• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.06.2015

20:04

VUČIĆ U BRISELU:Teški razgovori, izvestan napredak oko ZSO

Politika

VUČIĆ U BRISELU:Teški razgovori, izvestan napredak oko ZSO

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su razgovori teški i da misli da večeras neće biti postignuti dogovori po temama o kojima se razgovara, ali da je izvestan napredak postignut po pitanju Zajednice srpskih opština

Vučić je za RTS rekao da su razgovori teški, da je to stoga što se dve delegacije ne slažu oko mnogih stvari.

- Mislim da smo napravili određeni napredak po pitanju ZSO - dodao je premijer i rekao da su danas bili najduži ozbiljni i teški razgovori po tom pitanju i neki napredak smo postigli. 

- Što se tiče ostalih tema, radne grupe su nastavile svoj rad- rekao je Vučić i naveo da se na nivou premijera razgovaralo, pored ostalih tema o eneregetici.

Kako je rekao razgovori će se nastaviti, da je očigledno da se ubrzava njihova dinamika i ponovio da su razgovori bili teški ali otvoreni i sadržajni...

Deda: Zajednicom srpskih opstina, Kosovo postaje druga Bosna

Poslanik Samoopredeljenja Ilir Deda smatra da sa funkcionalizacijom Zajednice srpskih opština, Kosovo postaje druga Bosna, i kreće se ka federalizaciji.

"Znači, ne kažemo - federalizacija nije, ali se kreće ka tome", rekao je Iljir Deda za televiziju "N1".

Briselski sporazum, rekao je on, "daje prava da opštine sa srpskom većinom kolektivno vrše svoje obaveze preko Zajednica opština, a to je protivno kosovskom Ustavu i postojećim zakonima.

Opštine ne mogu kolektivno da vrše svoja ovlascenja", rekao je poslanik Samoopredeljenja Ilir Deda.


On je dodao da je važno da je pokrenut dijalog o najvažnijim pitanjima i razjašnjeno sa čim se ko ne slaže i da je sada jasnija sliku za ono što sledi.

- Mogu da kažem da smo danas nešto uradili i stavili do znanja jedni drugim sa čim se ne slažemo-podvukao je Vučić.

Vučić je rekao i da ono što je važno je da će da urade sve da se zaštite naši nacionalni interesi i dodao da veruje da može biti prvih konkretnih rezultata u narednim susretima koji će, kako je rekao, očigledno da se ubrzano održavaju.

Kako je naveo verovatno će se naredni susret biti sledećeg ponedeljka. Tokom dana potpisan je Memorandum o razumevanju u vezi sa osiguranjem vozila

Prethodno Priština je pokušavala da preuzme od Srba kompletan elektrodistributivni sistema na severu Kosova i Metohije, uključujući Gazivode i trafo stanicu Valač

Premijer je istakao da će prva pregovaračka poglavlja o pristupanju Srbije EU biti otvorena do kraja godine bez obzira što u Briselu između Beograda i Prištine nije postignut konkretan dogovor o četiri ključne teme.

- Otvorićemo ta poglavlja. Nije danas bilo dogovora. Nekada će ga biti. Znate ne možete da postignete dogovor samo zato što neko kaže da će otvoriti poglavlja samo ako postignemo dogovor. Dogovor možete da postignete kada nešto ima smisla i kada ne narušavate interese svoga naroda i države- rekao je Vučić novinarima u Briselu.

On je poručio da niti može niti hoće da potpiše nešto čime bi u jednom danu prepisao imovinu koju je ovaj narod godinama stvarao.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija