• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.06.2015

21:10

PREMIJER PORUČUJE: O odlasku u Srebrenicu odlučiću pre 11. jula!

Politika

PREMIJER PORUČUJE: O odlasku u Srebrenicu odlučiću pre 11. jula!

Podeli vest

Premijer Vučić izjavio je večeras da će odluku o odlasku doneti nekoliko dana uoči 11. jula dana obeležavanja Srebrenice, i istakao da će ona biti u skladu sa interesima regionalne stabilnosti i srpskog i bošnjačkog naroda

Vučić je novinarima u Briselu odgovarajući na pitanja rekao da neće dolaziti tamo gde mu neko preti "pljuvanjem, batinjanjem" ne zato što se toga plaši i ponovio da će doneti odluku u interesu oba naroda.

Prema njegovim rečima odluka o odlasku u Srebrenicu još nije doneta ne zato što se Srbija nečeg plaši već da bi ona bila u skladu sa interesima regiona.

- To ne radimo zato što smo slabi već zato što dobro razumemo našu poziciju i zato što mislimo da tako možemo da uradimo nešto dobro za naš narod i sve naše narode - rekao je Vučić.
On je dodao da smatra da je to jedina moguća politika koja donosi dobro svima na Balkanu .

Premijr je naveo da se plaši da pojedinci samo traže razlog da nešto lošeo nekom drugom kažu.
- A kome ja da objasnim u mojoj ili bilo kojoj drugoj zemlji na Balkanu da kada se desi nešto u Makedoniji posle toga dva meseca nijedan investitor neće da dođe ni u jednu od naših zemalja - rekao je premijer.

Vučić je upitan da prokomentarišeizjavu Bakira Izetbegovića koji je rekao da će puštanje Nasera Orića biti ključno za oporavak odnosa BiH i Srbije rekao da odnosi između dve zemlje i srpskog i bošnjačkog naroda ne bi trebalo da zavise od pojedinaca.

- Pogotovo mi je teško da pričam o tome posle saznanja koje imamo o tome i posle akata koje smo dali na uvid celokupnoj javnosti - rekao je Vučić koji je dodao da će njegova izjava biti uvek ista, i večeras i u narednim danima, bez obzira šta se bude sa Orićem dešavalo.

Inače, grupa od 400 srpskih studenata sa više privatnih i državnih fakulteta iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i inostranstva apelovala je danas na predsednika i premijera Srbije Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića da ne idu u Potočare 11. jula.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NAvojo

pre 8 godina

Premijeru, tvrdis uvek da slusas samo glas tvog naroda, ali ja ne verujem da si ikad procitao ijedan komentar na ovom portalu, a mozda I na drugim, koji je onda to tvoj narod.Kazes da smo u vrlo teskom stanju I toje stanje skoro bezizlazno , dali smo svesni da je evro-atlanska AZDAJA otvorila svoje ralje I da svaki cas moze da nas proguta I nikom nista.Zato Premijeru, ti Predsednik Nikolic Dacic I svi, koji su potrebni I vazni ne u Srebrenicu, nego u Moskvu, kod Vladimira Vladimirovica Putina I u Dumu sa jasnim I otvorenim pitanjem, jer vise za nas nema vremena, dali Srbija moze da racuna na Rusiju ne verbalno kao do sada vec u punoj podrsci, kao zapadne drzave sto racunaju na NATO I Ameriku. Mi vas drzimo za bracu I za razliku od svih drugihSlovenskih naroda uvek smo na vasoj strain I zbog toga trpimo I opasnost od samog opstanka, dali cete stati uz nas recite nam sad I otvoreno, da znamo sta moramo ciniti, ciniti I protiv svoje volje, ali u pitanju je nas opstanak Nema vise vremena, mnogi u nasoj drzavi ne shvataju, vec se zabavljaju kojekakvim sundom I otpadom, a nad glavama nam razjapljene RALJE Azdaje sa Zapada, koje svaki cas mogu da se zatvore. Tamo void vas put, gospodine Premijeru, ako citas ovo nije samo moje misljenje, Srpski narod je u nista manjoj opasnosti nego 1999, onda je jos bilo nade sada, ako Ruska braca nisu cvrsto uza nas, znamo sta man je ciniti za spas SRBIJE I pritiv svoje volje. Sretno nam bilo!

olja

pre 8 godina

prvo neka se hrvati poklone zrtvama jasenovca.... to je genocid... a gradjanski rat je nesto drugo...sve strane u gradjanskom ratu treba da se poklone svim zrtvama. ali najpre neka urade to hrvati koji su iz zelje ubijali srbe...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17