• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.06.2015

23:33

ALEKSANDAR VULIN: Slučaj Orić poruka da srpske žrtve nisu bitne?!

Politika

ALEKSANDAR VULIN: Slučaj Orić poruka da srpske žrtve nisu bitne?!

Podeli vest

Predsednik Pokreta socijalista i ministar u Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras da je odluka da Naser Orić bude izručen Bosni i Hercegovini, a ne Srbiji u stvari poruka da srpske žrtve nisu bitne

Vulin je rekao da Srbija ne bi tražila izručenje Orića da nije sasvim sigurna da se radi o ratnom zločincu, čije zločine može da dokaže.

- Bojim se da se politika još jednom umešala i da je poslala poruku da srpske žrtve i nisu važne, i da ljudi koji su bili na drugoj strani međunarodnog prava i svih drugih prava, koji su ratni zločinci, da mogu da prođu nekažnjeno - kazao je Vulin.

On je naglasio da nema poverenja u ono pravosuđe koje, kako je rekao, svih ovih godina nije ni pomislilo da procesuira Orića, a koje se setilo da on može biti procesuiran baš onda kad je Srbija tražila njegovo izručenje.

Vulin je naglasio da bi jako voleo da ga demantuju, ali da ne može da se odupre utisku da za srpske žrtve nema ko da odgovara i da nema ko "za srpskim žrtvama da zaplače izuzev nas samih".

Komentarišući najave koje su stizale ovih dana da će biti otkazana manifestacija Dan sećanja u Srebrenici ukoliko Orić ne bude pušten iz zatvora, Vulin je rekao da je to očigledna potvrda da se u ceo slučaj umešala politika.

- Jasno je da se drugačiji rasplet nije ni predviđao, jer kako neko može da ucenjuje pravosudne organe da će uraditi ovo ili ono ako ne zna ishod -  kazao je Vulin, postavljajući pitanje "šta bi se desilo kada bi neki sličan ultimatum postavila Srbija".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija