• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Naše Novine

26.06.2015

23:04

POPOVIĆ: Kosovski boj se bije za imovinu!

Politika

POPOVIĆ: Kosovski boj se bije za imovinu!

Podeli vest

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Pović poručio je da se Kosovski boj se danas ne bije samo za očuvanje teritorijalnog integriteta, već se boj bije i za "Trepču", "Gazivode", "Brezovicu", za stotinu miliona evra vrednu imovinu "Elektroprivrede", "Telekoma", "Železnica", "NIS", "Puteva Srbije" i mnogih drugih preduzeća...

- Samo ako budemo štitili svoje ekonomske interese i samo ako privredno i ekonomski ojačamo našu srpsku zajednicu u našoj južnoj pokrajni, moći ćemo uspešno da vodimo političku borbu za očuvanje Kosova u granicama Srbije - naglasio je popović u intervjuu Našim novinama.

Prema Popovićem rečima, srpski narod na Kosovu opstaće samo ako ima posao i ekonomsku perspektivu.

- Država mora da bude još prisutnija na KiM i stavi sve svoje institucionalne kapacitete u funkciju privrednog razvoja sprske zajednice na KiM. Ja sam zagovornik onog ekonomskog modela koji je primenjivan u Izraelu, a prema kojem našim građanima na KiM treba omogućiti veća lična primanja zbog teških uslova u kojima žive i rade, kako bi se podstakao njihov ostanak na toj teriroriji - istakao je između ostalog Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Svetlana Kocić

pre 8 godina

Slažem se. I ne samo za preduzeća, već treba da se borimo za svaku kuću, svaki pedalj zemlje, svako domaćinstvo. Ne smemo da zaboravimo naš narod koji je dole. Najlakše je okrenuti glavu, ali to ne smemo da uradimo.

Milan Dimitrijević

pre 8 godina

Srpska imovina na KiM je prilično vredna, i kad je reč o preduzećima i kad je reč o sirovinama i rudnicima. Vlada bi malo više trebalo da se uključi u borbu za očuvanje svega toga.

Ivan Ilić

pre 8 godina

Srbi koji žive na Kosovu su pre svega zaslužili veća primanja jer vlada treba da ih motiviše da ostanu. Nije svejedno da li neko živi u Kosovskoj Mitrovici ili u Beogradu. Okruženje, uslovi, Srbi na KiM o svemu moraju da vode računa...

Petronije

pre 8 godina

Srpska zajednica koja je na jugu mora više da se razvija. Naravno, to ne može bez pomoći Vlade Srbije. Nema boljeg trenutka od ovog jer nas EU sve više pritiska da priznamo da je Kosovo nezavisno. To je deo srpske teritorije i vlada treba da se ponaša u skladu sa tim.

Rade Milenković

pre 8 godina

Trepča, Brezovica i Gazivode nisu samo preduzeća. U njih je država Srbija godinama ulagala i prema tome, to je naše. Ne smemo da dozvolimo da neko otima nešto u šta su se godinama slivale naše pare. Moramo da vodimo računa o svom novcu i svojim interesima, nije baš da imamo para za bacanje!

Milos

pre 8 godina

Sva naša preduzeća i ono što smo ulagali u njih daju nam za pravo da tražimo svoje. To niko ne može da nam ospori i zato se treba boriti

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija