• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.06.2015

18:08

GLIŠIĆ: Dveri više nisu pokret, sada su stranka!

Politika

GLIŠIĆ: Dveri više nisu pokret, sada su stranka!

Podeli vest

Statut koji se danas usvaja Dveri pretvara u klasičnu lidersku stranku i zbog toga je u samom Pokretu u poslednjih mesec dana vođena žestoka borba izjavio je danas Tanjugu Vladan Glišić, član starešinstva ovog Pokreta koji prisustvuje izbornoj Skupštini u Čačku

- Zato što smo hteli da sačuvamo jedinstvo nismo dozvolili da to izađe van okvira Pokreta, a sada ću se potruditi da pozovem ljude na jedinstvo - naveo je on. 

Glišić je izrazio nadu da će novo stranačko rukovodstvo Dveri imati dovoljno snage da to jedinstvo očuva i da će u odnosu prema članovima koji su se borili protiv Statuta pokazati razumevanje.

Ukoliko toga ne bude, i ukoliko stranka Dveri ne bude imala potencijal da preobražava Srbiju kao što je to imao Pokret Glišić će, ističe, preispitati učešće u partiji.

- Ako se ispostavi da Dveri nemaju snage da budu kao do sada i ukoliko se pretvori u klasičnu stranku sa sitnim stranačkim interesima meni neće biti mesta u njemu - kazao je Glišić. 

On je naglasio da su predlagane izmene Statuta, od kojih su neke usvojene, ali suštinski njegov koncept je predsednički budući da predsednik predlaže predsedništvo i Izvršsni odbor.

Glišić ne zna da li će danas biti izmena, jer do sada nije bilo potpredsedničkih mesta, tako da će predsednik biti sve u stranci i od kvaliteta čoveka zavisi da li će sačuvati saborni duh ili će  Dveri doći u situaciju kao sve druge stranke, ali u tom slučaju, kako kaže Glišić, neće biti mesta za njega.   

On je podsetio da su Dveri morale da uđu u proces registracije po važećem Zakonu o političkim strankama Srbije, da bi izašli na sledeće izbore u koaliciji sa DSS u patriotskom bloku.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin Vranjski

pre 8 godina

Пун назив: Двери д.о.о. са седиштем у Памбуковици,

kom

pre 8 godina

Dveri su postale Zveri,cim su sa onom ogavnom dalmatinkom,koja kaze da su Htvati imali ppravo da se brane...usli u koaliciju. i Otac Raskovic je bio ludak,pa je i ona. Sada zajedno vrse satanizaciju,tj.SANDANIZACIJU SRBIJE! Dveri i DSS su uzeli pare od zapada i sada kao glume opoziciju. Ovo je samo pokazatelj konacne propasti Srbije...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija