• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.06.2015

18:54

EKONOMSKA SARADNJA Dačić i Zuma potpisali memorandum (VIDEO)

Politika

EKONOMSKA SARADNJA Dačić i Zuma potpisali memorandum (VIDEO)

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i predsedavajuća Komisije Afričke unije Nkosazana Dlamini Zuma potpisali su danas u Beogradu memorandum o ekonomskoj saradnji Vlade Srbije i Komisije Afričke unije

- Potpisivanje memoranduma i poseta predsednice Komisije Afričke unije su istorijski događaj. Naši odnosi bazirani su na tradicionalnom prijateljstvu bivše Jugoslavije i država Afrike - rekao je Dačić novinarima posle potpisivanja memoranduma.

On je izrazio spremnost Srbije za izgradnju partnerskih odnosa i zahvalio afričkim državama na podršci teritorijalnom integritetu Srbije.

Zuma je zahvalila na legendarnom gostoprimstvu, rekavši da je Afrika imala sjajne odnose istinskog prijateljstva i solidarnosti sa Jugoslavijom, ali i sa Srbijom, koja je naslednica SFRJ.

Ona je izrazila nadu da će Srbija biti jedna od država koje će investirati u Afriku i ocenila da je današnjim potpisivanjem memoranduma počela nova faza u odnosima Srbije i država Afrike.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija