• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.07.2015

16:59

ŠEŠELJ OPET NA TERAPIJI Nije došao na konferenciju za novinare!

Politika

ŠEŠELJ OPET NA TERAPIJI Nije došao na konferenciju za novinare!

Podeli vest

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj nije se danas pojavio na konferenciji za novinare te partije, jer je, kako saznajemo, u to vreme bio na hemioterapiji

Kako tvrdi naš izvor iz vrha SRS, Šešelj je hemioterapiju trebalo da primi u nedelju, ali je tretman odložio na sopstvenu odgovornost zbog mitinga koji su radikali održali tog dana na Trgu Republike u Beogradu.

- Lekari su ga jedva ubedili da danas primi terapiju, jer je ponovo tražio odlaganje zbog konferencije za novinare. Na kraju je pristao i zato ga danas nije bilo u Magistratu u Zemunu - ispričao nam je naš sagovornik.

Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović potvrdio je za Informer.rs, da Šešelj nije prisustvovao stranačkoj konferenciji zbog lečenja, ali nije hteo da govori o detaljima.

- Šešelj je danas na terapiji i zato se nije obratio novinarima. Ali, ne brinite, za koji dan se vraća na posao - poručio nam je Šarović, koji je danas ponovo zatražio od vlasti u Srbiji da od Rusije zatraže da uloži veto na britanski predlog rezolucije o Srebrenici:

- Srbija ne sme da se drži po strani i Vlada Srbije ne sme sedeti na dve stolice. Naša pozicija mora biti jasna, koliko god da se menja i da li će to biti treća, četvrta, peta ili sedma verzija rezolucije koju je podnela Velika Britanija, potpuno je jasno da se osnovni cilj i osnovni elementi rezolucije neće izbaciti - rekao je Šarović.

On je istakao da veto na rezoluciju jeste i može biti jedini odgovor i da, kao što su Vlada Republike Srpske i njen predsednik Milorad Dodik zvanično zatražili od Rusije da uloži veto, to isto može i mora da učini i Srbija.

Šarović je ponovio da premijer Aleksandar Vučić ni po koju cenu ne sme otići u Srebrenicu ocenivši da je ona "prevara osmišljena od strane zapadnih obaveštajnih službi".

On je, upitan da li je SRS kontaktirala stranke i počela pregovore o ujedinjenju desnice, odgovorio odrično, ističući da su radikali pozvali sve srpske patriote da se okupe pod okriljem te stranke koja, kako je ocenio, već 25 godina dosledno istrajava na svojim programskim načelima i na borbi za srpstvo.

Šarović je naglasio da SRS ne vodi nikakve pregovore već se pre svega bavi sobom.

Odgovarajući na pitanje da li SRS planira da pozove DSS ili Dveri, Šarović je rekao:

- Ne, ne planiramo, nemamo razloga. To bi bilo kao da nekoga iz SNS pitate da li planira da pozove Bojana Pajtića, Borka Stefanovića, Zorana Živkovića i njima slične na razgovore o ujedinjenju - zaključio je Šarović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija