• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.07.2015

18:24

LJUBIŠA RISTIĆ: Srbljanovićeva je bila četnik, Đinđića je pravio DB!

Politika

LJUBIŠA RISTIĆ: Srbljanovićeva je bila četnik, Đinđića je pravio DB!

Podeli vest

Proslavljeni pozorišni reditelj Ljubiša Ristić, tvorac legendarne predstave "Buba u uhu", u intervjuu za "Nedeljnik" otkrio je intrigantne detalje o Mirjani Marković, JUL-u, Biljani Srbljanović, Zoranu Đinđiću. Informer prenosi najzanimljivije delove ovog intervjua...

- Milošević je bio pravi inicijator osnivanja JUL-a. Mira je žena koja je sa strašću sprovodila to. JUL je bio partija sa fantastičnim članstvom i očajnim rukovodstvom. To sam na Glavnom odboru rekao čitavom rukovodstvu. I dalje iza toga stojim. Jedino što je u JUL-u vredelo bilo je njegovo članstvo. Mira za to snosi deo krivice...

- Vremenom su napravili od JUL-a fenomen. Postao je opšte mesto za sve loše, a Mira postala zlo krivo za sve. To je jedna vrlo uspešna propaganda.

Naša ugledna spisateljica izbačena je svojevremeno iz redakcije četničkih "Pogleda" u Kragujevcu zbog rasističkih stavova o crncima
Ljubiša Ristić

- Đinđića sam upoznao kao studenta kog mi je Milorad Vučelić doveo, tobož da pričamo, a zapravo da me pokaže njemu. Još kao mlad bio je u perspektivi značajna pozicija, koju je Državna bezbednost pripremala za velike stvari do kojih je i došlo. Tako se i završilo. Nažalost. On je bio inteligentan. Nije se mnogo brinuo oko ideala.

- Nisu nam krivi oni koji su naložili bacanje bombi na RTS, već smo izmislili nekoga ko je svesno žrtvovao ljude, zbog ne znam kakvih političkih ciljeva...

- Naša ugledna spisateljica izbačena je svojevremeno iz redakcije četničkih "Pogleda" u Kragujevcu zbog rasističkih stavova o crncima u filmskoj kritici. Ipak, vrlo jednostavno i lako, Biljana Srbljanović postala je glavni promoter druge Srbije, heroj nemačkih pozorišta i "najveći pisac u istoriji".

- Tasovac je jedan od duhovitih poteza današnjih vlasti. Postavi se čovek koji tobož pripada drugoj strani. Onda se tako skine odgovornost sa sebe za događaje u kulturi. Obavlja funkciju amortizera između narogušene demokratske opozicije i vlasti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aca

pre 8 godina

I Veran Masic je radio za Poglede. Oboje bili cetnici i oboje su sada na istoj strani.

Vlasta

pre 8 godina

Veran Matic je stara cetnicina, ali je javno promenio stavove po nalogu inostranog finansijera. On u podrumu svoje kuce jos uvek cuva sliku Draze Mihajlovica koju je za njega svojevremeno naslikao poznati hiperrealista i njegov dugogodisnji prijatelj Tapi. Samo nije on jedini od ovih koji se danas izdaju za velike evropejce, a koji su nekada bili ultranacionalisti. Jedan od njih je poznati vinogradar iz Nisa, politicki lider necega sto se zove NS, Zoran Zivkovic. Zna se da je njegov deda bio narednik u jedinicama Koste Pecanca, a Zoran je nastavio tu porodicnu tradiciju, samo sto je isto kao i Veran bio primoran da u javnosti glumi ekstremnog evropejca. Para vrti gde burgija nece.

NAvojo

pre 8 godina

Ako cuva tu sliku, ti bednice crveni, koji jos ne znas da je ovo 2015 god I moze slobodno da je nosi na reveru, onda je on samo pravi Srbin, za razliku od tebe srpskog izroda.

SasaV

pre 8 godina

Svi su oni radili za nekoga i prodali veru za veceru a stranku i firme za pare. Mislim da bi ljubisa imao mnogo sta vise ispricati.....

Miki

pre 8 godina

Radio Kosava.fm je jedina ostala da radi online doduse!\n

Milutin Vranjski

pre 8 godina

Друг Љубиша Ристић, алијас Љуша, истакнути функционер ЈУЛа-а и човек од поверења другарице Мирјане Марковић, алијас Цветанке, отворио је душу као пироћанац новчаник, али у светлу „исповести“ мислим да је поштено да одговори на и следеће: 1. Која је била његова улога у формирању Српске Радикалне Странке као квази опозиционе странке?! 2. По чијем налогу је тадашњи Беопетрол (на чије се челу налазио покојни Кундак) плаћао штампање Велике Србије (гласило радикала) и истовремено Српске речи (гласила еспеоваца), у време када су СРС и СПО били „у најгорим могућим односима“ и представљале „једину алтернативу“ друга Слободана Милошевића?! 3. Да појасни сопствену улогу у приватизацији 49% Телекома крајем 90-тих година током санкција, као главни преговорач у овој „купопродаји! Друже Љушо, јеси црвен али ниси дрвен, па отвори душу до краја да овај народ напокон сазна како су скакавци појели 25 година наших живота. Буди једном мушко и – изађи на црту!

Amater

pre 8 godina

Sve je to bio drzavni projekat.A sto se tice TELEKOMA pa tu je SRBIJA jedino i ZARADILA.

Vojvoda

pre 8 godina

Kad vec pominjemo cetnike koji su se prodali za sitne novce red je i da pomenemo dvojicu istaknutijih medj njima a to su nam nasi dragi Aca iToma

YT

pre 7 godina

i sta smo naucili? srpski narod se vec vise od 100 godina nalazi uivrtlogu lazi i obmane...na zalost nije zlikovac josip broz napravio YU vecKaradjordjevici..karadjordjevici su zatrli srpski presto prezrli ga i napravili yu a takva drzava se pravi na stetu Srba i zatiranjem Srba..sve sto su karadjordjevici kao temelj NAOPAKO postavili broz je nadogradio..KULMINACIJA JE RUSENJE YU 90TIH GODINA I GENOCID NA SRBIMA 1999!A SRBI?ONI I DALJE VICU "MUU" I SVADJAJU SE KO JE PARTIZAN A KO CETNIK IAKO SU I JEDNI I DRUGI VERNA ODANA VOJSKA - UNE SRBIMA NE SRBIJI VEC JUGO VLADARIMA/I KARADJORDJEVICI I TITO I MILOSEVIC SU JUGOSLOVENI A NE SRBI.NAAAJVECA OBMANA SRBA

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija