• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.07.2015

20:22

IMIGRANTI NADIRU Subotica i Kanjiža na rubu vanredne situacije

Politika

IMIGRANTI NADIRU Subotica i Kanjiža na rubu vanredne situacije

Podeli vest

Komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Miroslav Vasin najavio je da će uputiti predlog da se na teritoriji Subotice i Kanjiže proglasi vanredna situacija zbog velikog priliva migranata

Vasin je ovo rekao nakon sastanka predstavnika Pokrajinske Vlade sa rukovodstvom opština Kanjiža i Subotica, predstavnicima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, MUP-a i javno-komunalnih preduzeća iz ovih dveju opština.

Kako je naveo, to će biti predloženo zbog svega što se u ovim dvema opštinama trenutno dešava, ali i onoga što se u perspektivi može dešavati, kako bi se pomoć mogla lakše, jednostavnije u organizovanije upućivati.

Još je dodao da je važno da se isplanira pomoć i za naredne mesece, pre svega za zimski period, za šta su angažovani resorni sekretarijati.

Kako se navodi u saopštenju nakon sastanka, dogovoreno je da Pokrajinska vlada uputiti opštinama Kanjiža i Subotica, koje se suočavaju sa svakodnevnim prilivom velikog broja migranata, pomoć, pre svega, u sredstvima za higijenu, kao finansijsku pomoć za sanaciju javnih površina.

Vasin, koji je i potpredsednik Pokrajinske vlade, izjavio je nakon sastanka u Kanjiži da se ta opština, u najvećoj meri, kao i grad Subotica, u nešto manjoj meri, suočavaju sa velikim problemom sa kojim se trenutno suočava cela Srbija.

- Problem priliva migranata počinje u jednom delu Srbije, a završava se u drugom delu zemlje, i zbog toga je važno da zajedničkim delovanjem na svim nivoima ovaj problem rešavamo- kazao je Vasin i dodao da su na nivou pokrajinske administracije angažovani svi resori značajni za rešavanje problema u Kanjiži i Subotici.

Predsednik Skupštine opštine Kanjiža Robert Lacko, zahvalio je Pokrajinskoj vladi koja je prva izašla u susret molbi ove opštine da joj se pomogne u rešavanju situacije koja je svakoga dana sve gora.

- Sa konkretnom pomoći koju ćemo dobiti od Pokrajina, siguran sam da će se situacija u našoj opštini donekle normalizovati- kazao je Robert Lacko.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, kazao je da je u Subotici oformljena posebna operativna radna grupa zadužena za rešavanje problema nastalog prilivom migranata, koja ima zadatak da u saradnji sa republičkim i pokrajinskim institucijama svakodnevno prati situaciju na teritoriji Grada Subotice.

- Mnogo nam znači podrška Pokrajinske vlade, pogotovu što se plašimo da će u narednom periodu biti još većeg priliva migranata- kazao je Maglai.

Pokrajinska sekretarka za zdravstvo prof. dr Vesna Kopitović kazala je da je važno da se u saradnji sa lokalnim samoupravama radi na tome da se obezbede higijenski uslovi u cilju prevencije bolesti i zaraze.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija