• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.07.2015

13:34

MALO JOJ JE JEDNOM Merkel bi ponovo da razgovara sa Nikolićem!

Politika

MALO JOJ JE JEDNOM Merkel bi ponovo da razgovara sa Nikolićem!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je želju da ponovo razgovara sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem ocenjujući da je on odličan poznavalac prilika na Balkanu, saopštio je kabinet predsednika...

U današnjem razgovoru sa nemačkom kancelarkom u Beogradu, predsednik Srbije istakao je da je Srbija iskreno posvećena svom evropskom putu, sprovodi reforme i očekuje od Nemačke da joj pomogne u tome.

- Građani Srbije osećaju zamor u vezi evrointegracija i potreban je podstrek na tom putu - naglasio je predsednik Srbije.

Nikolić je poželeo kancelarki dobrodošlicu kao veoma dragom gostu, ističući da ona u veoma kompleksnim okolnostima uspeva da balansira u odnosima EU i Rusije i uspešno vodi svoju državu i ekonomiju, saopstila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Govoreći o regionalnoj saradnji, predsednik je podvukao: "Odnosi u regionu su izvanredni i mi smo ponosni na to, Srbija nije izvor nestabilnosti na Balkanu i mirno reaguje na provokacije".

On je naglasio posvećenost rukovodstva Srbije da mladi žive mirno, kao i sve buduće generacije.

Predsednik Nikolić je rekao da su ekonomski odnosi dve zemlje izvanredni i da Srbija ne traži pomoć od Nemačke.

- Nemačka je jedan od najvećih donatora u Srbiji i mi smo na tome veoma zahvalni. Sa nama možete da razgovarate kao sa iskrenim i otvorenim partnerom - rekao je Nikolić.

Kancelarka Merkel se zahvalila predsedniku Srbije na iskrenim rečima, pohvaljujući želje i napore Srbije da uđe u Evropsku uniju. 

- Veoma je dobro to što ste rekli da je Srbija na čvrstom putu ka Evropskoj uniji i mi moramo da pazimo na zamor građana u evrointegracijama - rekla je ona.

Moramo da pazimo na zamor građana u evrointegracijama

Angela Merkel


- Naša politika je postigla rezultate, mi smo uspeli da podstaknemo saradnju - naglasila je nemačka kancelarka.

Govoreći o saradnji unutar EU, Merkel je rekla da postoji percepcija da se vodi rigidnija politika i da, štaviše, pojedine članice EU imaju drugačija shvatanja demokratije. 

Govoreći o bezbednosnim izazovima u Evropi, Merkel je rekla da Nemačka nastoji da propaganda islamskih ekstremista ne destabilizuje region.

- Postoji opasnost da muslimanski ekstremisti utiču na muslimane u Bosni i Hercegovini i destabilizuju Evropu - podvukla je kancelarka.

Predsednik Nikolić je ukazao na činjenicu da Srbija predstavlja faktor stabilnosti u regionu, kao i na to da je Srbija na poziciji između Evrope i Rusije, što je ponekad dobro, a ponekad nije.

- Mi ne možemo da se odreknemo ni jednog ni drugog prijatelja i to je problem koji nastojimo da prevaziđmo - naglasio je predsednik Srbije.

Na kraju sastanka kancelarka Nemačke Angela Merkel je izrazila želju da ponovo razgovara sa predsednikom Srbije o situaciji na Balkanu, jer, kako je rekla, predsednik Nikolić izuzetno dobro poznaje situaciju u tom regionu, navedeno je u saopštnju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin Vranjski

pre 8 godina

Црни Томо, памет у главу, да те Драгица не одере.

cupko

pre 8 godina

Svideo joj se Toma smekercic izgleda da je romansa na pomolu.

Laki

pre 8 godina

Vucko, ovde ne bi trebalo da bude prostakluka, pogotovo ne u naslovu.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17