• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.07.2015

10:18

SKUPŠTINA Rističević predložio rezoluciju!

Politika

SKUPŠTINA Rističević predložio rezoluciju!

Podeli vest

Poslanici Srpske napredne stranke Krstimir Pantić i Marijan Rističević predložili su danas republičkom parlamentu da ho hitnom postupku donese rezoluciju o zločinima u i oko Srebrenice od 1992. do 1995. godine

U predlogu rezolucije dvojice poslanika naprednjaka piše da Skupština Srbije osuđuje sve zločine u i oko Srebrenice u periodu od 1992. do 1995. godine i da osuđuje negiranje počinjenih zločina. Pantić i Rističević su predložili da parlament odredi 11. i 12. jul kao dane sećanja na sve žrtve ratnih zločina na prostoru bivše Jugoslavije.

Takođe, Skupština Srbije bi osudila selektivno privođenje pravdi počinioca ratnih zločina od strane međunarodnih i nacionalnih sudova i njihovu pristrasnost u korist bilo koje strane u ratnim sukobima, a time u i oko Srebrenice.

Pantićev i Rističevićev dokument predviđa i osudu svakog manipulisanja brojem žrtava ratnih zločina, uvećanje i umanjenje broja žrtava sa bilo čije strane.

Skupština bi usvajanjem njihovog dokumenta osudila i svaku propagandnu aktivnost koja korišćenjem zločina u političko-propagandne svrhe ima za cilj korišćenje žrtava radi ostvarivanja političkih cilejva u BiH i regionu.

"Obeležavanje 20. godišnjice zločina u Srebrenici i aktivnosti pojedinih velikih sila u međunarodnoj politici koja je peneta i na domaće političke organizacije i NVO, te ozbiljne manipulacije vezane za taj zločin, iziskuje da se Skupština Srbije izjasni o ratnim zločinima u i oko Srebrenice kji su počinjeni od1992. do 1995. godine", navela su ta dva poslanika.

To je drugi predlog rezolucije koji se odnosi na Srebrenicu koji je upućen Skupštini Srbije, budući da je početkom jula SDA Sandžaka podnela Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, koju su podržali poslanici LSV i Aida Ćorović iz Demokratske stranke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija