• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.07.2015

18:05

GAŠIĆ PORUČIO IZETBEGOVIĆU: Treba sramota da te bude!

Politika

GAŠIĆ PORUČIO IZETBEGOVIĆU: Treba sramota da te bude!

Podeli vest

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da je bilo bezbednosnih propusta u organizovanju komemoracije žrtvama u Potočarima i da je kompletan napad na premijera Srbije planiran unapred

- Pokušaj ubistva premijera Srbije se desio pre nepuna četiri sata - rekao je on TV Pink.

Gašić je rekao da člana Predsedništva BIH Bakira Izetbegovića kao jednog od organizatora komemoracije treba da bude sramota i istakao da njegov motiv i odgovornost treba da se otkrije u narednom periodu. 

- Mi smo non stop radili na analizama bezbednosne situacije i imali naznake o pojedinim navijačkim grupama koje su pošle i iz Srbije, a i koje su organizovane u okviru BIH, ali one nisu ukazivale na to da tamo može da bude ovoliko mržnje koje je iskazano danas - rekao je Gašić.

On kaže da prostor kroz koji je premijer trebalo da prođe nije bio bezbedan i kao primer naveo to što je na jednom delu postojala samo plastična traka.

- Drugi deo koji nam je bio jako indikativan je i otvorena ograda. Na uzbrdici gde delagacija ne može brzo da ide da bi prišla do bine, bilo je otvoreno. To je neko namerno uradio - podvukao je Gašić.

Ministar odbrane je takođe ukazao na to da je "čovek koji je gađao premijera imao legitimaciju". 

- Neko je morao da izvrši tu bezbednosnu proveru svih policajaca i svih onih koji mogu da se nađu blizu premijera. To znači da je kompletan slučaj bio planiran unapred - poručio je Gašić. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miodrag krstic

pre 8 godina

Kada su nasi muslimani-bosnjaci na balkanu gadali nekog kamenjem sa ciljem da ga ubiju.Nikad do danas.Ko ih je tome nauci i cija je to politika.Pa Kalifata koji je pokojni ALIJA propovedao i danas njegov sin sprovodi u delo.NJemu ne odgovara mir jer ce iygubiti tlo ispod nogu i nestat ce kao rukom odnesena fama o uyrocima stradanja Bosnjaka.NJegov otac je kriv ya stradanje u Srebrenici i Naser Oric ne sme na sud.Pobegao je aprila 1995 na sigurno.Ostavio svoje jlude da u julu stradaju.Ne smeju da kayu nista jer im je Klinton obecao dryavu i svo rukovodstvo SDA cuti i layu svoj narod.Nece posle ovog danas jos dugo,raskrinkacemo vas na kulturan nacin.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija