• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2015

08:59

KLINTON: Da je Vučić došao kasnije, ovo se ne bi dogodilo

Politika

KLINTON: Da je Vučić došao kasnije, ovo se ne bi dogodilo

Podeli vest

Bivši američki predsednik Bil Klinton izjavio je povodom napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, da žali zbog tog incidenta, ali da smatra da se to ne bi dogodilo da je Vučić došao malo kasnije, nakon što je počela molitva ili da je samo išao na komemoraciju

 - Mislim da je ljudima ipak bilo drago da je bio na komemoraciji, ali da ništa od onoga što je tamo bilo rečeno ova gomila ljudi nije čula i onda su ostali u šoku kad su ga videli -  rekao je sinoć Klinton za hrvatsku televiziju RTL. On je dodao kako ipak misli da je gradonačelnik Srebrenice Chamil Duraković napravio dobar potez kad je pozvao Vučića da prisustvuje obeležavanju 20. godišnjice zločina u Srebrenici.

- Čuli ste šta je Duraković rekao kako je ostao živ prije 20 godine, a vršnjaci koje je znao su pobijeni, kao i članovi njegove porodice. Ipak, preuzeo je na sebe rizik pozivanja, a premijer Vučić na sebe rizik dolaska. I to je neki početak, i to je jako važan - naveo je Klinton, koji je obeležavanju u Srebrenici prisustvovao kao lični izaslanik aktuelnog predsednika SAD Baraka Obame. On je na kraju poručio da mu je drago da su uspeli da očuvaju mir, demokratiju i sećanje na srebreničku tragediju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SasaV

pre 8 godina

Nemoze covek a da se neotme utisku i da ne pomisli da on kojim slucajem nije bio predsednik drzave,mozda jucerasnjeg skupa u srebrenici nebi ni bilo kao i katastrofalnog bombardovanja Jugoslavije.Nazalost zivimo i ziveli smo u vremenu kad ovakvi odlucuju o sudbini tudjih zivota ili su deo nekog ili necega koji kroje tok svetskih dogadjaja.

zoran

pre 8 godina

A da je dosao kasnije, ne bi valjalo jer nije prisustvovao glavnom cinu..sta god da uradi nije dobro

bubasvaba

pre 8 godina

Sta ti ima da kazes i to bude pametno????? da je tebe pitao kad da dodje i gde da dodje da ga ti licno kamenujes kao malu MILICU i ostala tvoje zrtve nebih da te poredim i uvredim neku zivotinju !!!

Bata

pre 8 godina

Prvo ga hvale i tapsu po ramenu a onda sacekusa,a kad je izvuko Bogu hvala zivu glavu e nije trebao ovo nije trebao ono...sramota. Ovo nije bio napad samo na Vucica ovo je napad na drzavu!

Dejan nis

pre 8 godina

Sta li ovaj prica.on je jedan od glavnih krivaca za sve sta se desavalo u bosni i na kosovu i za bombardovanje srbije.zna li on koliko dusa nosi na savesti?on je sramota za ljudski rod!!!!!

bane

pre 8 godina

Kada vidim turke koji su ubili milion kurda i hrvata koji su ubili 700 000 srba ,amera koji ubijaju gde stignu i ne zna se broj i drze propoved,malo mi se gadi sve ovo.

zrenjaninka

pre 8 godina

On će da pametuje! "smeće" jedno! Zna Bili pravu istinu"

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija