• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.07.2015

14:22

NIKOLIĆ: Nekima smeta što smo odskočili!

Politika

NIKOLIĆ: Nekima smeta što smo odskočili!

Podeli vest

Srbija će i dalje nastojati da uspostavi trajnu stabilnost i da poboljša odnose među državama regiona, iako su poslednji događaji jasno pokazali da nisu baš sve susedne zemlje iskrene kada se predstavljaju kao naši partneri u ostvarenju tog cilja, istakao je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovorima sa ambasadorima Slovačke, Finske i Norveške

Nikolić je ocenio da je očigledno da nekima ne odgovara činjenica da je Srbija svojom politikom odskočila od drugih, ali "mi činimo ono što smo i rekli da ćemo činiti, jer je to jedini način koji garantuje sigurnu i prosperitetnu budućnost za ceo region".

Predsednik Srbije je u odvojenim razgovorima sa ambasadorima Slovačke Janom Varšoom, Finske Pekom Orpanom i Norveške, Nilsom Ragnarom Kamsvagom, istakao da bi bilo dobro da, kao znak dobre volje, Evropska unija jasno pokaže da ceni sav napredak koji je Srbija postigla, tako što će uskoro otvoriti prva poglavlja u pregovorima za pristupanje naše zemlje u punopravno članstvo Unije.

- To bi istovremeno bila i jasna i nedvosmislena poruka svima onima u regionu koji pokušavaju da nas vrate u vreme sukoba i nestabilnosti - da Evropa i međunarodna zajednica cene i nagrađuju samo one koji su spremni da konstruktivno učestvuju u izgradnji jednog boljeg sveta i koji konkretnim akcijama pokazuju da žele saradnju, a ne besmislena neprijateljstva - dodao je Nikolić.

Svi ambasadori, koje je predsednik Nikolić primio u oproštajne posete, rekli su da je Srbija u poslednje tri godine ostvarila vidljiv napredak i da je njen ugled u svetu sada na mnogo višem nivou nego što je bio pre nekoliko godina.

Srbija je pokazala odlučnost da rešava probleme, hrabrost da sprovede neophodne reforme i volju da za svoje građane obezbedi bolje uslove života, dostojne evropske porodice naroda, istaknuto je tokom sastanaka kojima je Nikolić primio ambasadore u oproštajne posete.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija