• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.07.2015

20:09

OBAMA PORUČIO NETANIJAHUU: SAD ostaje saveznik Izraela

Politika

OBAMA PORUČIO NETANIJAHUU: SAD ostaje saveznik Izraela

Podeli vest

Predsednik SAD Barak Obama rekao je danas izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu da je upravo sklopljeni sporazum između Irana i šest svetskih sila u interesu nacionalne bezbednosti i najavio posetu svog sekretara za odbranu Izraelu

Kako je saopštila Bela kuća, Obama je telefonom pozvao izraelskog premijera, koji je sporazum s iranom ranije nazvao istorijskom greškom, i najavio posetu ministra odbrane Eštona Kartera Izraelu sledeće sedmice.

- Predsednik je rekao premijeru da današnji sporazum o nuklearnom pitanju neće umanjiti našu zabrinutost koja se tiče iranske podrške terorizmu i pretnji Izraelu - navodi se u saopštenju Bele kuće.

Izraelski pemijer Benjamin Netanijahu je izjavio danas popodne da Izrael ne obavezuje međunarodni nuklearni sporazum s Iranom i da ta zemlja zadržava pravo da se brani.

On je ocenio da je svet sada mnogo opasnije mesto i kritikovao danas postignut sporazum, označivši ga "zapanjujućom istorijskom greškom". 

Obraćajući se novinarima na engleskom u Jeruslimu, Netanijahu je upozorio da će ukidanjem sankcija sporazum obezbediti Iranu milijarde dolara da podržava ono što je on nazvao mrežom terorizma širom sveta.

Posle višegodišnjih pregovora Iran i šest svetskih sila postigli su danas u Beču istorijski dogovor o iranskom nuklearnom programu koji predviđa da Teheran ograniči svoje nuklearne ambicije u zamenu za ukidanje sankcija, što bi moglo da predstavlja prekretnicu u međunarodnim odnosima. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija