• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com/informer.rs

16.07.2015

11:00

ZABRANJENI SNIMAK! Ovako je Zvezdan vežbao atentat na Đinđića! (VIDEO)

Politika

ZABRANJENI SNIMAK! Ovako je Zvezdan vežbao atentat na Đinđića! (VIDEO)

Podeli vest

Ovaj snimak, na kojem Zvezdan Jovanović pokazuje gde i kako je vežbao da ubije pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića samo 10 dana pre atentata, bio je više od 10 godina zabranjen na sudu

Na snimku se vidi kako Zvezdan Jovanović u prisustvu njegovog advokata, istražnog sudije, tužioca i operativaca UBPOK-a 2003. godine na Fruškoj gori pokazuje mesto gde je isprobavao pušku desetak dana pre ubistva premijera.

Na snimku se vidi kako policija pita Zvezdana da li prepoznaje kapiju i put. 

„Gde je tačno šta bilo, da li se sećaš“- pita žena policajac. 

„Ma, nemam pojma ni ja tačno. Najverovatnije da sam na toj novini isprobavao, da, tu sam pucao. To je to...“- odgovara Jovanović, dok policajci donose novinsku hartiju, kroz koju se vidi da je prošao metak. Policajci saopštavaju tužiocu da je novina sa ukrštenicama bila prekrivena opalim lišćem i granom „za koju je verovatno bila zakačena“ i da je pronađena i čaura. Zvezdan sa asfaltnog puta pokazuje tri papirne mete okačene o tri drveta na razmaku od po nekoliko metara i potvrđuje da je to tako izgledalo.

screenshot

„Da li ste bili sami ili sa još nekim“- pita poplicajac. 

„Da, bio je kum moj Mile Luković“- odgovara Jovanović. 

„Kakva je municija bila“-policajac traži detaljniji odgovor. 

„Pun okvir, 20 metaka, 38 milimetara“- odgovara Jovanović. 

„Kažete da ste pušku posle toga vratili u gepek i da ste se zadržali tu. Niste se potrudili da pronađete čaure“- insistira policajac na dužem odgovoru.

"Ne. Ja sam vozio. Dao sam kumu da postavi mete, otvorio vrata auta i sa desnog sedišta pucao“-polako se priseća Jovanović. 

„Seli ste u kola i vratili se. Vi ste, u stvari, hteli samo da isprobate pušku“- policija ispituje.

„Da, Zadržao sam se ovde samo desetak, dvanaest minuta“- kaže Jovanović. 

„Evo, ponovite i tužiocu“ - kaže policajac. 

„Nisam shvatio od koga ste pušku dobili“- pita tužilac. 

„Neću reći ništa više od onog što sam rekao u istrazi“, odgovara Jovanović. 

„Je li iz te puške ubijen premijer“ - pita tužilac. 

Zvezdan se smeje... 

„Nećete da kažete to“ - pita i žena policajac. 

Zvezdan se i dalje smeje... 

Odbrana je na sve načine pokušavala da spreči da se video-snimak uvrsti među dokaze i da se javno emituje, dok je tužilaštvo činilo sve da ubedi sudsko veće da snimak razmatra prilikom odlučivanja o presudi. 

Snimljeni materijal je posle brojnih rasprava i različitih sudskih odluka sredinom januara ove godine prikazan prisutnima u sudnici. Pred kraj pretresa, veće sudije Nate Mesarović odlučilo je da snimak ne može da se koristi kao dokaz na suđenju zato što, kako je navedeno, zakon ne propisuje pokazivanje lica mesta od strane osumnjičenog. Sa takvom odlukom složio se i Vrhovni sud. 

Odbrana je zahtevala da se i iskaz Zvezdana Jovanovića dat u policiji ne uvrsti u dokaze. Zbog toga su kao svedoci saslušavani Mile Novaković, tadašnji šef UBPOK-a, Rodoljub Milović, načelnik kriminalističke policije, kao i Jovanovićev prvi advokat Vesna Radomirović. Na kraju postupka sud je ovu izjavu uvrstio u dokaze.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoran

pre 8 godina

zašto moj komentar krijete , to je istina pogledajte rts snimak sa suđenja ,

Zoran

pre 8 godina

Uz dužno poštovanje gospodo ali ovaj snimak je prikazan uživo na rts koji je uživo prenosio suđenje legiji i drugim . Proverite u rts-u .I tada sam video nešto veoma zanimljivo , neznam kako je kamera zumirala mesto gde se nalazio upucani papir minut -dva pre nego što je Jovanović pokazao to iosto mesto, Tražite snimak iz RTS-a koji je uživo prenosio suđenje, kako je kamerman znao gde da zumira mesto pre dolaska Jovanovića,

taki

pre 8 godina

ja u ovu priču ne verujem... sve ukazuje da se ubistvo desilo u šilerovoj...a da je sve ostalo nameštaljka i žvaka za javnost...

Amater

pre 8 godina

Ova priprema atentata je farsa za publiku.Vezba pucanje iz SNAJPERA u sumi HA-HA.

Nikola

pre 8 godina

Sva ubistva u Srbiji izvodi UDBA. Danas je to moderno društvo: BIA; VOA i VBA sa kojima upravlja CIA, a sa njom Vatikan. Jedino Vatikan ima piramidu, a sve ostalo je kaktus. Vatikan preko CIA postavlja premijera i sve premijere u srbiji. To su ratličite osobe, koje rade za istog gazdu. U pitanju je MTRIKS. CIA dozvoljava UDBI da nas pljačka i na taj način je isplaćuje. Spas nam je DRŽAVNI UDAR. Mi moramo DEKRETOM da ukinemo katoliki model vlasti. Ne treba nam ni Vlada ni Skupština. Nama je dosta jedan čovek da upravlja sa nama.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija