• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.07.2015

18:54

DAČIĆ ZAHTEVA ISTRAGU: Preko napada na Vučića ne može da se pređe!

Politika

DAČIĆ ZAHTEVA ISTRAGU: Preko napada na Vučića ne može da se pređe!

Podeli vest

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija od BiH traži istragu i utvrđivanje odgovornosti za napad na premijera Aleksandra Vučića u Potočarima te da kao ozbiljna zemlja ne može tek tako da pređe preko tog incidenta

Govoreći o poseti tročlanog predsedništva BiH, Dačić je rekao da ona još nije u potpunosti dogovorena.

- Nesporna je želja Srbije da nastavi sa politikom mira, pomirenja i regionalne stabilnosti. Međutim, to sigurno ne može umanjiti težinu incidenta koji se desio- rekao je Dačić u "Kažiprstu" na B92.

Podsetivši da je Ministarstvo spoljnih poslova uputilo demarš BiH, zbog napada na premijera srbije Aleksandra Vučića 11. jula Potočcarima, gde osim što traži javno izjašnjenje članova rukovodstva BiH, zahteva i temeljnu istragu i utvrđivanje odgovornosti organizatora i vinovnika tog dela, Dačić je rekao da je neverovatno da još niko nije uhapšen zbog toga.

- Napad na predsednika Vlade Srbije, jedan je od najtežih incidenta koji se može dogoditi u međunarodnim odnosima između dve zemlje- rekao je Dačić i dodao da Srbija očekuje zvaničan izveštaj o rezultat istrage.

- Treba preći sa reči na dela, a Srbija kao ozbiljna država ne može tek tako da pređe preko tog incidenta- rekao je Dačić napominjući da Srbija traži odgovore na pitanja ko je kriv i zašto se to desilo.

- Premijer Srbije je bio na njihovoj teritoriji i oni su bili dužni da garantuju njegovu bezbednost - rekao je Dačić.

Govoreći o najavama referenduma u Republici Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH, Dačić je rekao da je i u tom slucaju Srbija zainteresovana za punu stabilnost u BiH.

- To znaci da poštujemo sva tri naroda, oba entiteta. To je pitanje za Republiku Srpsku, mi poštujemo Dejtonski sporazum, integritet BiH, ali i poštujemo nadležnosti RS. Nikakve stvari se ne mogu nametati i mora se o svemu otvoreno razgovarati- rekao je Dačić.

On je istakao da Srbija želi da deluje stabilizujuće i da je apsolutno protiv revizije Dejtonskog sporazuma, suprotno volji bilo kog naroda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
asid

pre 8 godina

Lako ćemo utvrditi ko je glavni napadač na srpskog premijera, onaj kome Izetbegović uruči orden ili nešto slično tome!

asid

pre 8 godina

Dačić je razočaran ishodom kao i Klinton, Izetbegović i ostali organizatori!

Vice versa

pre 8 godina

Ако хипотеттички замислимо обрнуту ситуацију, тј да је инструисана нетолрантна руља напала камењем и флашама воде Г-дина Изетбеговића, сав Исламски свет и њима наклоњени Запад би објабио рат Србији.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija