• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

17.07.2015

10:46

DAČIĆU, CARE! Sprečio Slovence da idu na paradu u Zagreb!

Politika

DAČIĆU, CARE! Sprečio Slovence da idu na paradu u Zagreb!

Podeli vest

Odluka vlade Slovenije da na paradu povodom akcije Oluja u Zagrebu ne pošalje gardiste i avione učvrstila je uverenje da Slovenija nema svoju spoljnu politiku

To piše ljubljansko "Delo" i navodi da je pritisak na Ljubljanu ovoga puta izvršio srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić da ne pošalje u Zagreb 10 gardista i tri aviona.

U tekstu pod naslovom "Ivica Dačić zaustavio pilatuse i pripadnike garde" list piše da "sve izgleda" kao da šef srpske diplomatije vodi slovenačku spoljnu politiku. 

Delo navodi i da "servilno klanjanje Ivici Dačiću postavlja veoma ozbiljno pitanje, gde je slovenačka suverenost" i da li je Sloveija "suverena samo na papiru". 

Šef srpske diplomatije ranije je izjavio da će Srbija s pažnjom pratiti koje će zemlje poslati vojsku na vojnu paradu koju Hrvatska organizuje 5. avgusta povodom Oluje i da će njihovo učešće smatrati antisrpskim stavom. 

Dačić je juče rekao da je godišnjica Oluje dan žalosti za Srbiju i zahvalio zemljama iz okruženja i šire što neće učestvovati na paradi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srbin Australija

pre 8 godina

Jedinu suverenost su imali u bivsoj Jugoslaviji u kojo su je kao kazu tlacili Srbi. Sada su se oslobodili ali ih niko ne sisa. Moraju da igraju kako im oslobodlac kaze. Kakva mizerija!

DACIC JE USTROIO SVE USA KOLON

pre 8 godina

Dacic je ustrojio sve USA kolonije u Evropi da se vise ne razmnozavaju. Slovenci i Hrvati rasturise po nalogu Amerike Jugoslaviju sto smo mi Srbi ipak ISKORISTILI imamo pola Bosne a tradicionalno smo dobri sa Crnogorcima i Makedoncima sto su nama Rusi to smo mi Balkancima ZVEZDA VODILJA. HVALA RUSIMA I NEMCIMA TO SU VELIKI NARODI BEZ KOJIH NE BI SMO USPELI!!

Južbina

pre 8 godina

"Delo navodi i da "servilno klanjanje Ivici Dačiću postavlja veoma ozbiljno pitanje, gde je slovenačka suverenost" i da li je Sloveija "suverena samo na papiru". " Дали сте сувереност ЕУ и НАТО-у и шта се сад буните? Данас сте мање суверени него у комунистичкој Југославији. Сам пао, сам се и убио.

Milosav

pre 8 godina

Gospodin Ivica Dacic je veliki drzavnik i patriota u odbrani casti i dostojanstva srpskih zrtava hteli mi ili ne da to priznamo. Setimo se samo da je on bio jedini premijer i visoki rukovodilac Srbije koji je posetio 2012. godine sada malo mesto Draginac kod Loznice gde su Nemci 1941. godine streljali 2950 gradjana i dece najmladje je imalo TRI dana. Po popisu 2012. godine Draginac ima 162 stanovnika.

karađorđević

pre 8 godina

slovenci i hrvati treba da slave Aleksandra Karađorđevića koji im je dao suverenost koju nikad nisu imali,eh da je poslušao Vojvodu Mišića koji je savetovao kralja da tu "fukaru" ne uzima u kraljevstvo....hođe da slave genocid nad Srbima a da uzimaju novac ovde sa svojim firmama,da smo pametni ko što nismo i sve bojkotovati da vidiš kako bi počeli da slave sv.Nikolu i ostale naše svetce.....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija