• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.07.2015

20:00

KEŠ, KOLICA...! ŽUTI BUJKE skuplji od Aleksandra Tijanića

Politika

KEŠ, KOLICA...! ŽUTI BUJKE skuplji od Aleksandra Tijanića

Podeli vest

Dragan Bujošević u imovinskoj karti prijavio mesečnu platu od 255.000 dinara, što je za bar 35.000 više nego što je imao Aleksandar Tijanić ... Osim automobila "opel insignija", Bujošević ima samo još ušteđevinu

 

Ako ste pomislili da med i mleko teče samo direktorima javnih preduzeća, u ozbiljnoj ste zabludi! Generalni direktor RTS Dragan Bujošević mesečno zaradi više od 2.100 evra, saznaje Informer!

Bujošević je u imovinskom izveštaju koji je predao Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio platu od čak 255.000 dinara, što je za bar 35.000 dinara više nego što je imao njegov prethodnik Aleksandar Tijanić, čija su primanja, kako je sam rekao, iznosila između 200.000 i 220.000 dinara.

Milionski gubici

Osim masne plate u RTS, Bujošević je od imovine prijavio još samo automobil "opel insignija" iz 2014. godine i ušteđevinu, dok tvrdi da u vlasništvu nema nijednu nekretninu.

Poslovanje RTS

* 1.463.344.000 gubitak u 2012.
* 3.462.215.000 troškovi zarada u 2012.
* 2.626.132.000 gubitak u 2013.
* 3.257.839.000 troškovi zarada u 2013.
iznosi u dinarima

Ovolika plata čelnika Javnog servisa, inače, još jedan je dokaz velikog razbacivanja parama građana, budući da je RTS - prema podacima Koalicije za nadzor javnih finansija - samo 2013. godine na plate, razne bonuse i dodatke potrošio fantastičnih 3.257.839.000 dinara. 

Dragan Bujošević, kog smo pozvali za komentar naših saznanja, juče se nije oglašavao, izuzev SMS poruke da je "na sastanku". Na drugoj strani, predsednik UO RTS Zoran Popović tvrdi za Informer da Bujošević zarađuje "kao i svaki prethodni generalni direktor".

- Isto toliko su dobijali i Tijanić i Mirkov. Bilo je predloga da se povećaju plate, ali sam bio protiv toga sve dok ne izađemo iz finansijskih problema. Bujošević je zbog solidarnog poreza čak prošlog meseca dobio oko 210.000 dinara - kaže Popović.

 

Lea i Danijela izostale sa spiska za posao 

RTS je juče objavio konačan spisak kandidata za direktore sektora i urednike, na kom su upadljivo izostale voditeljke Lea Kiš i Danijela Pantić, koje su prethodno konkurisale za posao urednika zabavnog programa.
Lea Kiš nam je kratko poručila da nema komentar, dok se Pantićeva nije oglašavala.
Od poznatijih kandidata za posao na RTS, inače, prijavili su se direktor Vladine kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović, urednici na RTS Nenad Lj. Stefanović i Ivan Karl, novinarka Olivera Kovačević, bivši ministar kulture Nebojša Bradić, voditeljka Verica Bradić...

Dragan Dobrašinović, predsednik Koalicije za nadzor finansija, međutim, ocenjuje da Bujošević mora da opravda svoju platu:

- Naravno da RTS ne treba posmatrati kao socijalnu ustanovu. Vrhunski novinari trebalo bi da budu dobro plaćeni, ali uz jasne kriterijume. Nije toliko problem Bujoševićeva plata, već poslovanje RTS, koje uopšte nije dobro. Bujošević ima priliku da napravi dobar medij i sredi milionske gubitke. U suprotnom, svaka plata je velika... - smatra Dobrašinović.

Lekićeva: Neka je zaradi

Nekadašnja direktorka TV Avala i BK Bojana Lekić ocenjuje da bi na svim najvažnijim funkcijama trebalo da budu najbolji kandidati, koji bi za to bili dobro i plaćeni.

- Sve suprotno je demagogija. Kod nas se i predsednik i premijer oduvek zaklinju da imaju platu od 120.000 dinara. Ako je to tako, mene je sramota da živim u takvoj državi. Šalterska službenica u stranoj banci dobija više! S tim u vezi, direktor RTS treba da ima veća primanja, koja će radom zaslužiti. Ali, treba da bude zamenljiv ako ih ne zaradi - zaključuje Lekićeva. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 8 godina

U kojoj stranoj banci salterski radnik ima vecu platu.Ajde nelazite vise narod.Bujosevic ima cistu platu a obaska automobil,ruckovi,vecere,svalerke itd.

badza

pre 8 godina

Neverujem.Ispada da Direktor RTS-a ima manju platu od voditelja TV dnevnika.Nebuloza do besvesti.

Ben Dover

pre 8 godina

Upravo su ovih dana počeli da ponovo rade u "Politici" novinari koji su vraćeni nakon sudskog procesa a koje je nezakonito otpustio upravo drug Buljošević.

bubasvaba

pre 8 godina

nerazumem kolike plate a firma u minus jos i nacionalni servis i oni koji rade za minimalac treba da placaju PREPLATU za ovakvo poslovanje i da gledamo STA ?/?? SERIJE PO 101 PUT ,EPP KAD IM SE D.... i da ne nabrajam sta jos ko plati ovaj namet je za mene BU.... toliko za sad .

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17