• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

23.07.2015

13:13

VUČIĆ U NIŠU: Što nam se sad odjednom više niko ne smeje?!

Politika

VUČIĆ U NIŠU: Što nam se sad odjednom više niko ne smeje?!

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je nakon potpisivanja memoranduma Vlade Srbije i kompanije Dženeral elektrik u Nišu da bolja ekonomska saradnja omogućava da i politika ide bar "nešto lakše od ruke"

Prema njegovim rečima i nemačka kancelarka Angela Merkel je pohvalila ekonomske reforme koje smo preduzeli, a lično, dodao je, nema strah od onoga što zavisi od nas samih, svestan je da je teško suočavati se sa našim navikama, a strahuje jedino od onoga na šta ne možemo da utičemo u punoj meri.

Premijer je pomenuo da nam u avgustu slede razgovori sa MMF i da će se ići, kao što je obećao, na povećanje plata u javnom sektoru i penzija.

Međutim, podvukao je premijer to povećanje će ići polako i biće na čvrstim nogama kako se ne bi oštetile javne finansije.

Primetivši da su mu se pre godinu i po smejali kada je dolazio povodom otvaranja fabrikeu Nišu govoreći da je to zbog izbora, "kao da nismo znali kakav će izborni rezultat da bude".

- Sada se niko ne smeje i više nikome ništa nije smešno. Odlično radimo, imamo plan i program za razliku od drugih - pošto nama nije potrebno da zamazujemo oči nikome mi ćemo to da radimo polako - rekao je Vučić i ponovio da povećanje plata i penzija može biti i značajno više ali da će se raditi polako kako bismo napravili zdravu ekonomiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miloje

pre 8 godina

Bolje je da ako ima viška para date olakšice privatnom sektoru koji puni budžet nego da dižete plate javnom.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija