• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.07.2015

11:12

VUČIĆ. Nadam se dogovoru s Hrvatima oko granice

Politika

VUČIĆ. Nadam se dogovoru s Hrvatima oko granice

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nada da će u Beogradu i Zagrebu postojati raspoloženje za dogovor o spornim pitanjima u vezi s granicom između dve države, a ako do toga ipak ne dođe dve strane će se, veruje, dogovoriti da se to pitanje reši na arbitraži

- Nadam se da ćemo sa Zagrebom to rešiti u dobroj veri, i mislim da će za to postojati dobra volja i u Beogradu i Zagrebu. Ako ne, mislim da ćemo imati snage da se zajednički dogovorimo da idemo na arbitražu - poručio je premijer novinarima u Krupnju odgovarajući na pitanje da li i Srbija može biti u sporu sa Hrvatima i Slovencima imajući u vidu deo zajedničke granice.

On je precizirao da Srbija ima spor oko granice samo sa Hrvatskom i da to nije samo pitanje Šarengradske ade kako se to obično pojednostavi i izrazio uverenje da dijalogom i ozbiljnim razgovorom može da se nađe rešenje.

Primetio je, međutim, da ne mogu neke zemlje u svojim političko-pravnim sukobima oko granica koje imaju najmanje sa pet zemalja, da koriste pet različitih principa.

- Dajte koristite bar jedan pa da znamo šta mislite - istakao je premijer.

On je rekao da se u sporu sa Slovenijom i BiH ne mogu koristiti dva principa, "sa CG treći, a sa Srbijom ćete četvrti".

Upitan kako komentariše to što Priština nije počela da primenje deo Briselskog sporazuma, on je najavio razgovor na tu temu u narednim danima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
trtica

pre 8 godina

Skoro sam gledao onu granicu između nas i njih na Dunavu... Ono je toliko idiotski da covek ne moze da poveruje da je neko normalan bio prilikom crtanja istih. Ni deca na likovnom u predskolskim ustanovama ne bi onako naskrabala nesto a kamo lj da to nesto bude granica! Komunisticko-fasisticke pijandure su udovoljavale titinim sticenicima krvatima svugde. Zato i imaju sada sporove sa svima oko sebe bolesnici jedni. A ne bi toga bilo da nije vatikana i sada dokazanog njihovog sluge tite. (Posle njegove smrti u katolickom kalendaru datum 4.5.ima naziv sveca- sveti josip radnik-. Ko ne veruje nek pogleda.!) Navedenu granicu između Srbije i Hr.postavila je priroda i samo sredina reke Dunav moze biti pravo resenje, sve ostalo su idiotske igrarije!!!!!!

bubasvaba

pre 8 godina

Kad kazes idiotske igrarije na koju stranu od ove dve mislis ???? a za sredinu reke za gtanicu si potpuno u pravi i logicno je tako !!!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija