• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.07.2015

20:00

BRUKA I SRAMOTA Đelić: Putin će završiti kao Slobodan Milošević

Politika

BRUKA I SRAMOTA Đelić: Putin će završiti kao Slobodan Milošević

Podeli vest

Božidar Đelić angažovan kao neformalni savetnik ukrajinskog premijera Arsenija Jacenjuka. Đelić je zagovornik "totalnog rata" i tvrdi da će Vladimir Putin na kraju proći kao Slobodan Milošević!


Bivši potpredsednik Vlade Srbije i visoki funkcioner Demokratske stranke Božidar Đelić aktivno pomaže ukrajinski pronacistički režim u Kijevu, saznaje Informer.

MRZI RUSE
Takva vest može loše da zvuči u ruskoj javnosti, jer je Jacenjuk najantiruskiji čovek u Evropi u ovom trenutku
Branko Radun, analitičar

Odlično obavešteni diplomatski izvori našeg lista otkrivaju da je Đelić "najmanje od početka proleća ove godine" angažovan kao neformalni savetnik ukrajinskog premijera Arsenija Jacenjuka koji važi za zagovornika "totalnog rata sa Moskvom"!

I Hag mu na pameti!

Božidar Đelić, tvrde upućeni, uverava Jacenjuka da je konačna pobeda Ukrajine nad Rusijom samo pitanje vremena i tvrdi da će "Vladimir Putin, pre ili kasnije, proći kao Slobodan Milošević"! Bivši srpski vicepremijer, inače, trenutno obavlja funkciju jednog od direktora investicione banke Lazard, a ukrajinskog premijera savetuje nezvanično, uz odobrenje centara moći sa Zapada.

- Boža svoje ukrajinske "klijente" savetuje da ni slučajno ne popuštaju i ne pristaju ni na kakav dogovor sa Putinom i njegovim ljudima. On ih ubeđuje da će predsednik Rusije, pre ili kasnije, završiti kao Slobodan Milošević. Čak je jednom prilikom rekao da će Putin, ako poživi dovoljno dugo, sasvim moguće završiti i u Hagu!?! - prenosi jedan od naših sagovornika, inače visoko pozicionirani službenik moćne zapadne ambasade u Beogradu.

Koga je sve savetovao Đelić?

* 1991-1992. savetnik vlade Poljske u oblasti privatizacije i makroekonomske reforme

* 1992-1993. savetnik vršioca dužnosti predsednika vlade Ruske Federacije Jegora Gajdara u oblasti makroekonomske reforme i potpredsednika vlade Anatolija Čubajsa u okviru programa privatizacije

* 1997. vodio tim koji je savetovao rumunskog premijera Viktora Čorbeu o reformi ekonomije

* 2014. u januaru pridružio se timu vodeće investicione banke Lazard u Parizu kao izvršni direktor

* 2015. u medijima se spekulisalo da savetuje albanskog premijera Edija Ramu za ekonomska pitanja

Kako saznajemo, ruske vlasti su za ovaj Đelićev angažman saznale još početkom juna i u više navrata protestovale u Beogradu.

- Oni traže objašnjenje šta to zapravo i u čije ime bivši vicepremijer radi u Ukrajini - objašnjava Informerov izvor.

Potvrdu ovih informacija naš list je dobio prošle nedelje i od poznatog beogradskog biznismena, koji tvrdi da mu se Đelić nedavno i lično predstavio kao Jacenjukov savetnik!

- Jeste, i meni je rekao da savetuje Jacenjuka, kaže da to ne radi za pare, nego iz ubeđenja. Rekao mi je još i da je Putin najveće političko zlo u ovom trenutku i da će pre ili kasnije završiti kao Sloba - prenosi ovaj biznismen.

Naša saznanja juče niko nije želeo zvanično ni da potvrdi ni da demantuje. I Božidar Đelić je juče bio nedostupan na broju poznatom redakciji.

Na drugoj strani, analitičar Branko Radun smatra da bi Đelićev angažman savetnika u vladi Ukrajine mogao biti minus za nas u očima Rusa.

- Moskva zna da Vlada Srbije više nema ništa sa Đelićem, ali takva vest loše zvuči u ruskoj javnosti. Jacenjuk je najantirsukiji čovek u Evropi u ovom trenutku, koji otvoreno radi protiv njihovih interesa. To bi moglo biti nezgodno za Srbiju, posebno posle ruskog veta u Savetu bezbednosti UN na rezoluciju o Srebrenici - smatra Radun, i dodaje da Đelić, kao svaki "međunarodni tehnokrata", ne oseća lojalnost prema Srbiji i da zato može ovako da kompromituje našu zemlju.

Pljačkaš srpske privrede

Urednik portala "Novi standard" Željko Cvijanović ističe da ga ne čudi što je bivši potpredsednik Vlade Srbije angažovan baš u Kijevu.

- Bilo bi čudno da je poslat u Donbas ili Lugansk, ovako, sve je to očekivano... Ekonomske ubice, a Đelić nesumnjivo pripada tom soju, iste su kao profesionalne Kominternine ubice - internacionalisti su i idu tamo gde ih prilika šalje. Ovo je prilika da se zamislimo i zašto su kreatori pljačke srpske privrede uvek nastupali sa podrškom zapadnih zemalja i zbog čega ih danas nije moguće strpati tamo gde im je meto, dakle na višegodišnju robiju - zaključuje Cvijanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SasaV

pre 8 godina

Bozo derikozo,da je bogu hvala u ovoj nasoj drzavi i prava i pravde i ti i svi tvoji experti koji nas nagrdise posle onog cuvenog oslobadjanja od vlasti Slobodana Milosevica,bili bi ste pravi i idealni savetnici u padinjaku ili zabeli,mada bi za Vas idealna destinacija bila restauracija Golog Otoka ili pak nekog slicnog ostrva takve namene.Namece se samo jedan utisak da je na Vasu radost a nasu zalost sreca to sto niste savetnici u Kineskoj vladi nego ukrajinskoj pa i ako uspete da ih klepite po dzepu nece Vas to skupo kostati.

TRASFER CIA AGENATA

pre 8 godina

Vazno je da smo te mi nogom u dupe iz Srbije a ko tebe pita sta ces da kazes ono sto ti CIA napise. Jadni su Francuzi ciji si ti djak zablja larvo!! Zbog tebe su iz Srbije u paketu izleteli i Englezi i nasi vajni prijatelji Francuzi. Provalili smo te domah zato sto si glup kao noc!

Nedođije

pre 8 godina

Мора да су Украјинци дошли до понора кад су тебе изабрали за "саветника"? Кога па ти можеш саветовати? Да и оби прођу као Србија, док сте ти и твој шљам били на власти. ОДРАШТЕ СРБИЈУ! Још ће пуно времена проћи да се Србија опорави од благодети које сте јој подарили.

zoran

pre 8 godina

"trenutno obavlja funkciju jednog od direktora investicione banke Lazard" sami kazete za DJelica. To je jedino tacno. Inace on je francusli drzavljanin i radi za francusku firmu. Nema nikakve veze sa Srbijom. Ako smeta Rusiji nek se obrati Francuskoj. Sta mi imamo stim.

mira

pre 8 godina

Pa kako nemamo nista sa njim. Pa on treba prvo da odgovara za sve stetne poteze koje je povlacio na stetu nasg naroda a u njegovu korist. On treba da polozi racune nasem pravosudju, i da mu oduzmu sve sto je ukrao u ovoj zemlji. Pa iz zatvora nek savetuje koga hoce.

Marko

pre 8 godina

Banda iz DOS-a opet aktivna? Milosevic je za njih bio nedostizni drzavnik zbog kojeg i danas imaju komleks. Mnogi bi iz te druzine mogli da se pridruze Djelicu u nekom zatvoru.

nikolic miroslav

pre 8 godina

djelic ce zavrsiti na kaucu,a jednom rupicom na....

CIRINELA

pre 8 godina

Kad bi se sprdali za Srbiju bi on prodao i tetku i njen kauc.

babaroga

pre 8 godina

Zaigrao se mali.Putin nije Sloba.Umesto ovde da odgovara što je upropastio zemlju Srbiju on se švrćka po beli svet...

Miki

pre 8 godina

Zar je ovaj još na slobodi? Bolje mu je da gleda kako on da ne zavrsi u zatvoru nego sto se brine za druge...\n

Dragan

pre 8 godina

Uhapsite to lopovsko izdajničko govedo,koje nas bruka i sramoti,samo je velika sreća što putin zna o kakvom se profilu čoveka radi-

Milutin Vranjski

pre 8 godina

Овакве моралне глисте, Достојевски је описао једном речју: ИДИОТ.

Dejan Milosevic

pre 8 godina

Svi bi ste voleli da Putin zavrsi kao Slobodan Milosevic,jer je trn u oku celom svetu koji Putin smeta zbog njihove mracne planove. A od jednog izroda Djelica sta moze covek da ocekuje od takvo pseto. Djelicu diracu ti mamu.

Jelena

pre 8 godina

Ovom malcu bi trebalo zabraniti ulaz u Srbiju!

Bezveze

pre 8 godina

Sumnjam da bi Rusi to dozvolili, ikada. A sumnjam i da ce iko moci na to da ih natra ako oni sami to ne zele. Ako Amerikanci, Englezi, Francuzi i ostali nisu cak ni Staljina uspeli da izvedu pred medjunarodni sud, kako bi uspeli Putina?

rokipn

pre 8 godina

Ovako ce i Zorana Mihajlovic,Dusan Vujovic,Kori Udovicki i ostala Britanasko-Americka agentura na vlasti danas za koju godinu kad sjasu

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija