• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: NIN/informer.rs

31.07.2015

08:54

BAKIR IZETBEGOVIĆ: Istina je, moja familija je imala pola Beograda!

Politika

BAKIR IZETBEGOVIĆ: Istina je, moja familija je imala pola Beograda!

Podeli vest

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović potvrdio je ranija saznanja da je njegova porodica imala nekoliko kuća u Francuskoj ulici, na mestu gde je danas Narodno pozorište, kao i Adu Ciganliju!

U intervjuu za NIN Bakir Izetbegović, Alijin sin, pričao je i o svom srpskom poreklu.

– Porodica Jahić je stotinama godina živela u Beogradu, posedovala je Adu Ciganliju i kuće u Francuskoj ulici. Bili su vojni zapovednici u otomanskoj vojsci i to je razlog što je Izet-beg Jahić napustio Beograd 1861. godine – kaže Bakir Izetbegović.

On je istakao da su se Jahići iz Beograda preselili u Bosanski Šamac, gde su promenili prezime u Izetbegović po Izet-begu, a kako kaže njegov deda bio je 20 godina gradonačelnik Šamca.

– Tokom prvog svetskog rata iz austrijskog zatvora, deda je spasao niz uglednihsrpskih domaćina.U našoj kući je deo detinjstva proveo i Zoran Đinđić, a u tom istom dvorištu igrao se i Alija Izetbegović, nekoliko decenija pre njega. Njegova majka imala je jako dobre odnose sa Izetbegovićima.

On je istakao da je njegova porodica imala isprepletenu sudbinu sa Srbima i da su bili na istim stranama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Deda Trifun

pre 8 godina

BAKIR IZETBEGOVIĆ: Istina je, moja familija je imala pola Beograda! Eto,moj Bakire,da ne promeniste vjeru za veceru,sad bi bio veliki gazda.

bubasvaba

pre 8 godina

Svaka cas srbi samo mi nije jasno sto ste i ti i djindjic protiv svog naroda samo da bi bili na vlasti dali je to normalno da cela nacija grca i bude bombardovana zbog dve budale ????? jer je cinjenica da nisu bombardovali zbog milosevica jer bi ga prvog ubili ili su toliko nesposobni .

Dragan

pre 8 godina

Koji si ti budak. Pa nisu nas bombardovali zbog Đinđića sigurno (već su ga ubili zato što nije hteo da igra kako oni sviraju), već zbog politike kakvu je imao Milošević. A njega nisu ubili jer im je odgovaralo njegovo ponašanje, dao im je tako dobar alibi za bombardovanje srpskog naroda ( čitaj ekonomije, jer to im je bio cilj).

petar

pre 8 godina

Cim si se druzio sa Djindjicem ili on sa tobom sve mi je jasno.

Jelena

pre 8 godina

Bakire, i Sarajevo je imovina mojij pradedova, a u mom dvorištu su se igrali Čerčil, Staljin i Tito!

aleksa

pre 8 godina

Bili su Srbi ,to je utvrdjeno a ne tvoje lagarije ...Srbi ....

Dragomir

pre 8 godina

Дај да мало разумемо Бакира Изметбеговића?Није њему лако сада када се јавно зна да је србин!Није пореклом јер то не постоји.Он је србин.Све што је било турско отишло је у Турску а остале су потурице.Тамо их нико није хтео а не би се као срби тамо ни снашли.Нико не воли изроде свога народа.Дао би Бакир милионе да се врати српскоме роду са својим потурицама али разне муфтије то не би дали као и разноразни Насери Орићи!

Bosnjo

pre 8 godina

Bilo sta da se objavi a sto je zasnovanona Iistorijskim cinjenicama odmah se javi gomila retarda koja je ponikla na falsifikovanoj historiji I kojima u retardirane nozgove nikako neulazi cinjenica da je 500 I vise godina toliko dug period I da su srpske vene prepune turskih gena. To je sustina postojanja ovolike mrznje prema Bosnjacima. Oni snose "tursku krivicu". Osvetile bi se "Srbende" I Turcima ali....Iima Iih mnogo I hoce da ubiju pa daj ove koji su pri ruci. Bogami dosta je bilo.....ko sad dodje sa tom namerom preko drine vraticemo ga sa nogamavispred. Bujrum sad admin objavi ako znas sto je to sloboda

rade

pre 8 godina

Imala jeste ali kao okupatorsa ...uredno je isplaćena od Kneza Miloša a u dogovoru sa Rusijom i Francuskom...prema tome završena priča

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17