• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.07.2015

17:30

SANDA O INICIJATIVI ZA ISKLJUČENJE: Hteli bi da unište DSS

Politika

SANDA O INICIJATIVI ZA ISKLJUČENJE: Hteli bi da unište DSS

Podeli vest

Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije u beogradskoj opštini Palilula odlučio je da pokrene postupak isključenja predsednice Sande Rašković Ivić iz stranke, što je ona ocenila kao jedan od poslednjih pokušaja da se destabilizuje i uništi DSS

Opštinski odbor je, naime, na jučerašnjoj sednici većinom glasova usvojio predlog o izricanju disciplinske mere isključenja Sandi Rašković Ivić.

Kako se navodi u obrazloženju, Rašković Ivić je u javnosti u više navrata iznosila stavove suprotne politici stranke, neutemeljenim u odlukama stranačkih organa, poput toga da DSS treba da napusti vlast u Beogradu i da ta stranka snosi objektivnu odgovornost za paljenje američke ambasade.

Rašković Ivić je, kako se navodi, povredila statut stranke tako što je sa ostalim članovima predsedništva razrešila legalni Izvršni odbor DS S i izabrala novi, zato što je Glavni odbor stranke održan po isteku statutom predviđenog roka...

Rašković Ivić je za Tanjug izjavila da je ta odluka doneta kako bi se palilulski odbor zaštitio od eventualnih sankcija za loš rad, ali i da je to samo jedan od poslednjih pokušaja destabilizacije i uništavanja DSS.

- Tu ima i želje za vlastitim spasavanjem, jer je to odbor koji je loše radio. U Paliluli, koja ima 130.000 stanovnika, nije uspeo da pređe cenzus na poslednjim izborima. Oni na neki način unapred žele da se odbrane od sankcija koje bi trpeli zbog lošeg rada po principu napad je najbolja odbrana - rekla je Rašković Ivić.

Ona nije isključila ni mogućnost da iza odluke o njenom isključenju leže i drugi razlozi.

- Mislim da i neki od njih u tom odboru sprovode neku tuđu politiku, politiku Srpske napredne stranke, koja stoji iza svih turbulencija koje su se desile u DSS - zaključila je Rašković Ivić i poručila da ne beži od odluka koje bi mogla da donese Disciplinska komisija stranke.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija