• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.08.2015

07:41

DŽEJMS-KER LINDZI: Žalosno je što Hrvati slave "Oluju"

Politika

DŽEJMS-KER LINDZI: Žalosno je što Hrvati slave "Oluju"

Podeli vest

Britanski stručnjak za Balkan Džejms Ker-Lindzi izjavio je da je "žalosno to što je Hrvatska odlučila da slavi "Oluju"

 


- Čak i ako Hrvati tu operaciju iz avgusta 1995. doživljavaju kao okončanje separatističke pretnje u njihovoj zemlji i dalje imamo činjenicu da je za to plaćena veoma visoka cena od više desetina hiljada hrvatskih građana srpskog porekla koji su bili primorani da napuste svoje domove bez mogućnosti da se vrtate kući - rekao je za "Blic" Lindzi, predavač na prestižnoj Londonskoj školi ekonomije.

On naglašava da bi svako obeležavanje "Oluje" moralo da ima više poštovanja prema žrtvama.

- Proslava bi, ako se već organizuje, trebalo da bude mnogo skromnija, sa više poštovanja za posledice te operacije na ljudska žrtve. Ovakva kakva je sada, proslava će teško doprineti pomirenju u regionu - upozorio je Lindzi.

Sagovornik "Blica" iz Londona je pozdravio odluku svih zemalja koje su odlučile da "ostanu daleko od proslave".

- Mislim da bi NATO poslao veoma lošu poruku da je odlučeno da trupe Alijanse budu deo vojne parade u Zagrebu. Takođe je dobro i što su Slovenci preispitali svoju prvobitnu odluku da učestvuju na toj paradi - zaključio je Lindzi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milisav

pre 8 godina

Po čemu je gospodin Džejms stručnjak? Za Balkan?

boki

pre 8 godina

Pa strucnjakje jelsunam sveovo oni i priredili i oluju i sve vetrove kojisu duvali nanas i sadanam sipa so na ranu

ovaj je bitniji sa onim Mekfol

pre 8 godina

Zastupnik Hrvata EVO KAKO RAZMIŠLJA SUDIJA IZ LOZANE Sands: „Oluja“ je bila super, Srbi su genocidan narod Filip Sands nije birao način da uništi srpski narod na suđenju u Hagu kada je bio pravi zastupnik Hrvatske. – Frapantno mi je da jedna država može da dođe pred ovakav sud s tako smešnim dokazima i tankim tvrdnjama. Pa oni su predali tužbu bez ijednog iskaza svedoka – podsmevao se Sands. Potom je izneo užasne optužbe. – „Oluja“ je bila dobra akcija koja je legitiman vojni odgovor na nezakonitu okupaciju. S druge strane, vojne operacije koje je sprovela ili podržavala Srbija bile su nezakonita invazija na suverenu državu s ciljem stvaranja velike Srbije na teritoriju Hrvatske. Želeli su da ih unište, i to samo zato što su Hrvati, to je bila očigledna srpska namera. Počinjen je genocid nad hrvatskim narodom – rekao je Sands. Podsećamo, sud je odbacio tužbu Hrvatske protiv Srbije za genocid, kao i kontratužbu.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija