• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.08.2015

11:39

SELAKOVIĆ: Srbija će pomoći odbranu Ivanovića koliko može

Politika

SELAKOVIĆ: Srbija će pomoći odbranu Ivanovića koliko može

Podeli vest

Produženje pritvora Oliveru Ivanoviću je skandalozno i Srbija i Ministarstvo pravde učiniće sve da pomognu njegovu odbranu koliko je to moguće, izjavio je danas ministar Nikola Selaković

- Na žalost malo toga je moguće i moramo da budemo svesni šta možemo da uradimo. Ministarstvo je u stalnoj komunikaciji sa Kancelarijom za KiM kada je reč o flagrantnom kršenju ljudskih prava Olivera Ivanovića, koji je u pritvoru toliko dugo samo zato što je ugledan Srbin sa severa Kosova - rekao je Selaković.

Upitan šta Ministarstvo pravde može da uradi povodom toga, Selaković je rekao, ''''šta mislite da bismo mogli da uradimo''''.

- U situaciji kada su nam vezane ruke kada je u pitanju KiM i kada tamo defakto ne postoji naš suverenitet u pravosuđu mi možemo da pomognemo njegovoj odbrani i to ćemo učinit koliko budemo mogli - rekao je ministar pravde.

Tanjug


Ministar je dodao da su iskazi većine svedoka išli u prilog Ivanoviću, ali da bi za kosovske Albance sada bilo nezgodno da ga puste i da priznaju grešku.

- Ja to od njih i ne očekujem, ali je skandalozno što je Ivanović još u pritvoru - zaključio je Selaković.

Ministar pravde Nikola Selaković obilazi danas u Staroj Pazovi lokaciju na kojoj je započeta izgradnja novog objekta za potrebe pravosudnih organa te opštine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija