• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.08.2015

18:00

(FOTO) BRČKA SE SA ŽENOM I PRETI! Pajtić hoće da tuži INFORMER!

Politika

(FOTO) BRČKA SE SA ŽENOM I PRETI! Pajtić hoće da tuži INFORMER!

Podeli vest

Lider DS preti tužbom zato što pišemo o njegovom letovanju u Hrvatskoj... Kada smo objavili njegove paparaco slike, Pajtić napustio Brione i otišao u mesto Vodnjan... Niko još ne zna kada će se vratiti u Srbiju

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić evakuisao se sa Briona neposredno pošto je Informer prošle nedelje objavio njegove paparaco fotografije sa plaže preskupog hotela "Neptun Istra" na ovom ostrvu.

Pajtić je, kako saznajemo, sa suprugom Vesnom i sinovima otišao u mesto Vodnjan u Istri, gde je letovao i prošle godine. Navodno, tamo boravi kod porodičnih prijatelja. Niko, međutim, juče ni u pokrajinskoj vladi, ali ni u DS nije znao da nam kaže koliko će dana Pajtići još ostati na letovanju i od kojih tačno prihoda plaćaju odmor koji danas, evo, ulazi u treću nedelju!

Optužuje i obmanjuje

Umesto da odgovori na pitanja na koja bi javnost u Vojvodini i celoj Srbiji morala da dobije konkretne odgovore, Pajtić se na Tviteru proteklog vikenda oglasio saopštenjem u kome je najavio tužbu i optužio glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića da "izmišlja i laže"!?! Pajtić, konkretno, kaže:

"Ohrabren činjenicom da premijer i članovi Vlade pisanje jednog tabloida ne smatraju neprihvatljivim, urednik te pisane stvari je otišao korak dalje. On izmišlja boravak u hotelima, u kojima predsednik DS nikada nije boravio, i basnoslovne večere koje Pajtić nikada nije pojeo. Ni to nije bilo dovoljno, pa je rešio da svim tim lažima obeleži i celu porodicu Pajtić. To će morati da objašnjava na sudu", zapretio je Pajtić u svom saopštenju i odmah zatim "objasnio" da se Informer bavi njime "zbog straha režima od pada rejtinga"!?!

Bojan Pajtić ni juče nije odgovarao na pozive i poruke novinara i urednika Informera. Tako smo i mi i kompletna javnost ostali uskraćeni za odgovor na brojna pitanja. A javnost ima puno pravo da zna gde letuje i kako to u najskupljim hotelima na Hrvatskom primorju smeštaj plaća političar koji mesečno zarađuje oko 800 evra?!

Informer

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević tvrdi da tekstovi o Pajtićevom letovanju "nemaju nikakve veze sa bilo kojim režimom i bilo kakvim rejtingom".

- Mi se samo bavimo svojim poslom, ali gospodin Pajtić to očigledno ne može da razume. Mi, kao i ogromna većina građana, mislimo da nije normalno da pokrajinski premijer letuje u Hrvatskoj na 20. godišnjicu "Oluje" dok tamošnja država ponosno slavi sistemsko klanje Srba. Takođe, nije nam jasno odakle mu pare za onaj preskupi hotel na Brionima. Kako je i odakle platio minimum 300 evra za noćenje u hotelu "Naptun Istra", i to po osobi?! - pita naš glavni urednik i ukazuje na niz nelogičnosti u Pajtićevom saopštenju.

- Pajtić kaže da mi izmišljamo njegov boravak u preskupom hotelu na Brionima. A otkud nam onda slike? Jesmo li i njih izmislili?! Pajtić pominje i nekakve "basnoslovne večere". Mi ni o kakvim večerama nismo pisali! Konačno, Pajtić kaže da smo "lažima obeležili njegovu porodicu". Kako? Kojim tekstom? Kojim slikama?! - pita Vučićević i naglašava da Informer nije objavio nijednu sliku Pajtićevih sinova sa plaže, poštujući njihovo pravo na zaštitu privatnosti.

 

A šta bi bilo da je Vučić na slikama?

Glavni urednik Informera upitao je juče i šta bi bilo da se na paparaco snimcima sa Briona umesto Pajtića, kojim slučajem, našao Aleksandar Vučić.
- Da li bi i u tom slučaju NUNS osuđivao medije koji bi pisali o tome? Da li bi slike Aleksandra Vučića u gaćama objavio i RTS ili bi, kao i Pajtića, svi te slike ignorisali? Da li bi svi pitali odakle Vučiću pare za hotel u kome je noćenje sa doručkom 300 evra ili bi, kao za Pajtića, svi imali razumevanja?!

 

- A ako je Bojan Pajtić mislio na sliku svoje supruge Vesne, valjalo bi ga podsetiti da je ona direktorka Kliničkog centra Vojvodine i da se redovno pojavljuje u medijima, što je čini javnom ličnošću... - naglašava glavni urednik Informera i još jednom poziva pokrajinskog premijera da prestane da laže i obmanjuje javnost i odgovori na sva pitanja od javnog značaja:

- Za početak, bilo bi lepo da nam kaže koliko još planira da se brčka po Hrvatskoj i kada se vraća na radno mesto na kome prima platu iz budžeta. Dalje, morao bi da kaže koliko ga je koštalo letovanje i kako ga je tačno platio. Na kraju, gospodin Pajtić ne mora, ali bi bilo lepo da nam objasni kako se osećao na plaži dok su Hrvati oko njega slavili 20. godišnjicu akcije "Oluja", u kojoj je proterano 250.000, a ubijeno 2.000 nevinih Srba, uglavnom civila.

agencije

Analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da Pajtić očigledno ne vodi računa o političkom kontekstu u kome se nalazi.

- Ako jedan visoki srpski funkcioner letuje dok tamo besni antisrpska histerija, onda se postavlja pitanje da li on uopšte razmišlja o bilo čemu drugom osim o svom provodu?! I dužina njegovog odmora na tako skupom mestu kao što su Brioni takođe je upitna. Tri nedelje boravka na Hrvatskom primorju košta koliko i prosečna godišnja plata u Srbiji. Pajtić bi o tome morao da misli, ali ga to očigledno ne dotiče - ocenjuje Stanković, uz opasku da će zbog takvog ponašanja Pajtić sigurno imati posledice na izborima.

Loše će proći

S njim se slaže i istraživač javnog mnjenja Miroslav Šutić, koji kaže da lider DS svojim postupcima pokazuje da uopšte nema "živac za politiku".

- Pajtić očigledno ne razume trenutak u kom se nalazi. Kao da nije svestan da je lider stranke i da će svaki njegov potez biti pod lupom javnosti. To nije samo njegov problem, cela stranka im je zapala u zimski san usred leta. U predizbornoj godini, kada bi trebalo da budu maksimalno aktivni, članovi DS se ponašaju potpuno opušteno. Ali tako kako se ponašaju, tako će i proći - zaključuje Šutić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bubasvaba

pre 8 godina

Ima se moze se zasto i vi iz informera ne letujete tamo jer vam firma nije jaka kao njegova covek zaradjuje i trosi kolko mu trebaa!!!!!

Marko

pre 8 godina

Uhapsite zlikovca.To su pravi kriminalci a ne oni kokošari kone uhapse za dva grama narkotika.Ovakvi likovi realno kradu i oštećuju narod isto kao i narko dileri.

alpacino

pre 8 godina

Pogledajte sve slike...nije ni Pajticu LAKO....

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija