• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

12.08.2015

19:49

CENZURA Ko je zabranio slike golog Pajtića sa Briona?!

Politika

CENZURA Ko je zabranio slike golog Pajtića sa Briona?!

Podeli vest

Paparaco snimci Bojana Pajtića, koji se brčkao u Hrvatskoj u vreme proslave "Oluje", bili dostupni svim medijima, ali su ih objavili samo Informer i TV Pink. Stručnjaci ističu: Zapad dao nalog svojim medijima da ga zaštite

Fotografije lidera DS i predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića s letovanja u Hrvatskoj, gde se brčkao u danima ustaške proslave 20. godišnjice "Oluje", bile su na društvenim mrežama dostupne svim medijima, ali su ih objavili samo Informer i TV Pink!

Vladimir Đukanović Odbor za informisanje

Ovo znači da, ako ste Pajtić, možete da radite šta hoćete, jer medijski ljubimci zapada kao što su "Kurir" i "Blic" to neće objaviti. Na drugoj strani, bilo kome iz SNS će prebrojavati krvna zrnca i kontrolisati čak i servis za ručavanje.

 

Nijedan drugi medij u Srbiji nije preneo nijednu fotografiju niti je objavio slovo o Pajtićevom letovanju na Brionima. Zašto?! Kako je moguće da Pajtićev dvonedeljni odmor u državi koja danima organizovano slavi klanje Srba nije vest ni za jedan "nezavisni" beogradski medij?!

Žuta ideologija

Pajtić se juče konačno vratio

Bojan Pajtić, koji je još u nedelju za "Blic" izjavio da je s porodicom "bio na odmoru u Hrvatskoj", vratio se u Srbiju tek u noći između ponedeljka i utorka, saznaje Informer!
Šef demokrata u Srbiju je ušao preko graničnog prelaza Batrovci. Tragom ove informacije, pozvali smo Pajtićev kabinet, gde su nam njegovi saradnici poručili da im je šef na svom radnom mestu.
- Premijer ima utvrđenu satnicu i niz sastanaka. Prenećemo mu da ste ga zvali - ljubazno su rekli u njegovom kabinetu. Sam Pajtić, međutim, ni juče nije bio dostupan za komentar.

Pitanje je, dakle, ko je, kada i kako tačno zabranio da se piše o Pajtićevom bahaćenju na plaži hotela "Neptun Istra", u kome samo noćenje sa doručkom košta od 300 do 350 evra?!

Kako je moguće da mediji naširoko ispredaju priče o odmorima svih drugih političara, i iz pozicije i iz opozicije, a da "goli Pajtić na preskupoj hrvatskoj plaži" ni za koga u Beogradu nije tema?

Glavni urednik nedeljnika "Pečat" Milorad Vučelić ocenjuje da je većina medijskih poslenika i dalje "prožeta žutilom".Stručnjaci, sagovornici našeg lista, nemaju mnogo dileme i tvrde da su mediji dobili nalog sa Zapada da ćutanjem zaštite Bojana Pajtića.

- Jasno je da su oni kojima ova vest navodno nije bila zanimljiva, od RTS preko ostalih medija, i dalje verni sramnoj žutoj ideologiji. Naravno da je skandalozno kad se Pajtić brčka u Hrvatskoj dok oko njega ustaše slave pokolj Srba.

Mogu samo da zamislim šta bi se desilo da je bilo ko drugi bio u njegovoj koži! Ljudi, ovde se u nekim medijima postavlja pitanje poštenja kad neko ode na dva dana u banju, ali se zato složno ćuti kad se pokrajinski premijer skupo provodi u Hrvatskoj! - naglašava Vučelić.

Sličan stav ima urednik portala "Novi standard" Željko Cvijanović, ističući da većina medija od Pajtića pravi žrtvu.

Žuta ideologija
Jasno je da su oni kojima ova vest navodno nije bila zanimljiva, od RTS preko ostalih medija, i dalje verni sramnoj žutoj ideologiji
Milorad Vučelić

- Stranci koji utiču na neke medijske kompanije ne žele prevremene izbore u Vojvodini jer je postalo jasno da DS tamo više nema većinu. Samim tim, neće im biti drago ni da demokrate izgube vlast kad se ti izbori ipak održe... S druge strane, oni su svesni da se Pajtić na izborima ne može suprotstaviti Vučiću, zbog čega idu na alternativni plan okupljanja oko DS, čiji će se lider prikazati kao žrtva.

Nisam siguran da je njihov krajnji cilj spasiti Pajtića na izborima, jer je to nemoguće. Mislim da pokušavaju da učine da Vučićeva pobeda bude Pirova i da na njoj polomi zube...

UNS: Mediji odlučuju

Od predstavnika novinarskih udruženja koje smo juče pozvali jedini se oglasio generalni sekretar UNS Nino Brajović. Prema njegovim rečima, svako ima pravo da objavljuje šta želi.
- Izbor tema i pisanje tekstova je autonomna stvar svakog medija. Njihov je izbor i uređivačka politika o čemu će pisati - zaključuje Brajović.
EKIPA INFORMERA

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ivica

pre 8 godina

ovaj radi za ciu i ameriku ako jos niste znali\n

Marko

pre 8 godina

Čuo sam da u vojvodini prasiće bockaju anabolicima.Svaka mu čast posluzio je pokrajini kao zamorče.

Mahnit Besan

pre 8 godina

Ozbiljni mediji u Srbiji se bave ozbiljnim temama, dok "žutara" mora da se dovija na svakojake načine ne bi li obezbedila tiraž. Ništa vam ovo nije interesantno. Dno dna ste, pogani novindžijska.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija