• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

13.08.2015

23:19

DEMOKRATE U TEŠKOJ DUBIOZI Žuti bez žute banke

Politika

DEMOKRATE U TEŠKOJ DUBIOZI Žuti bez žute banke

Podeli vest

Dugovanja DS trenutno iznose nešto više od 73 miliona dinara, što je duplo više nego pre mesec i po dana, kada su bila oko 37 miliona

Demokrate su definitivno u ozbiljnom problemu. Uz to što im se dug duplirao zbog prispelih kamata i drugih obaveza, račun DS je u blokadi čak 434 dana, još od 5. juna prošle godine, a na sve to u opasnosti su da ostanu bez stranačke centrale u Krunskoj ulici.

Kako za "Blic" kaže sekretar DS Milan Popović, "nije nemoguće" da je dug porastao, s obzirom na to da se moraju platiti doprinosi za zaposlene, isplatiti poverioci, sudske presude, dok pojedini poverioci puštaju i menice. 

- Razne obaveze dospevaju na naplatu, zakupi prostora, vraćanje kreditaa... I uspevamo i ne uspevamo s tim da se izborimo. Zakon kaže da politička organizacija ne može u bankrot, ali može da funkcioniše sa gomilom drugih problema. Problem je i isplata plata za zaposlene, zbog čega dosta ljiudi radi volonterski i bez novca, dok ima i onih koji posao napušštaju - priča Popović.

Vlasnik vile čeka konačnu odluku

Robert Bob Božić i njegov brat Dragan naslednici su vile u krinskoj ulici, koja je nacionalizacijom pre više od 60 godina oduzeta njihovom ocu Dobrivoju. Robert kaže da mi je poznato da bi konačna odluka o vraćanju vile trebalo da bude doneta za mesec dana. 

- Radim na ovome proteklih sedam godina. Za mene, ovo je priča mog detinjstva,a za moju ćerku Vesnu istorija - kaže Robert, istakavši da želi da sačeka odluku, posle čega bi mogao nešto više da kaže o planovima za kuću. 

Kako kaže, za Ds je najsporniji prvi dug iz kampanje 2012. godine, posle čega su se ostale obaveze samo gomilale. To je, kako ističe, onaj dug koji je za sobom ostavio Boris Tadić.

Demokrate bi uskoro mogle da se suoče s još jednim problemom - vraćanjem vile u Krunskoj ulici u kojoj se nalazi centrala te partije. Naime, rešenje o vraćanju starom vlasniku tog objekta, za koji DS mesečno plaća zakup nešto veći od 1.500 evra, trebalo bi da postane pravosnažno za oko mesec dana.

- Mi smo Zakon o restituciji inicirali i za njega se borili, i zadovoljni smo zbogg toga što se poštuje i primenjuje. S druge strane, zakon predviđa da kad objekat bude pravosnažno vraćen, zakupac u njemu može da ostane do tri godine, s tim što će u tom periodu zakup plaćati vlasniku, ali pod uslovima koji su i dotad važili. Posle toga, stvar je dogovora sa vlasnikom da li se nastavlja saradnja. Verujem da će, kada rešenje bude pravosnažno, novi vlasnik doći do nas i da ćemo razgovarati - napominje Popović.

Dok je stranku vodio Dragan Đilas, dešavalo se da iz svog džepa namiruje neka dugovanja DS, ali je s njegovim odlaskom i taj izvor novca presušio.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jelena

pre 8 godina

Dužni i ružni. A, vodili bi državu. Nisu znali ni svoju kasu da drže u plusu!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija