• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.08.2015

20:15

DS DEMANTUJE: Naš član nije pisao grafite Smrt Pajtiću!

Politika

DS DEMANTUJE: Naš član nije pisao grafite Smrt Pajtiću!

Podeli vest

Demokratska stranka saopštila je danas povodom privođenja I.G, zbog sumnje da je ispisivao grafite "Smrt Pajtiću", da je Srpska napredna stranka time još jednom pokazala kako zloupotrebljava državne institucije zarad svoje buduće kampanje za pokrajinske izbore

Demokratska stranka se u saopštenju poziva na pisanu izjavu koju je medijima dostavio branilac I.G. advokat Nikola Šijan, i koji ističe da je I.G. u svojoj odbrani negirao bilo kakvu povezanost sa grafitima "Smrt Pajtiću", već da podržava grafite koji kritikuju aktuelnu vlasti.

- Demokratskoj stranci je nedvosmisleno jasno da je u pitanju hapšenje osobe isključivo zbog toga što, po sopstvenom priznanju, podržava pisanje grafita 'Lažes Vučiću', čime je Srpska napredna stranka još jednom pokazala kako institucije ove zemlje zloupotrebljava zarad svoje buduće kampanje za pokrajinske izbore- poručile su demokrate.

Kako je ta stranka navela u saopštenju, posle ovakvog "spektakularnog otkrića" DS očekuje i otkriće da su aktivisti i kandidati te stranke sami sebe u nekoliko navrata pretukli na lokalnim izborima koji su se održavali širom Srbije u prethodne tri godine, da je aktivista iz Temerina samog sebe kidnapovao, da su autori sajta "Peščanik" sami oborili svoj sajt...

Tanjug

Advokat Nikola Šijan danas je dostavio medijima pisanu izjavu u kojoj navodi da je njegov branjenik I.G. u svojoj odbrani odbacio tvrdnje o bilo kakvoj povezanosti sa grafitima sa natpisom "Smrt Pajtiću" i da je rekao da jeste član DS i da deli stavove kritizera trenutne vlasti.

Šijan je naveo, nezavisno od daljeg toka postupka, da je određivanje policijskog zadržavanja u tom slučaju neopravdano, s obzirom na to da se I.G. dobrovljno odazvao svakom pozivu državnih organa i izneo svoju odbranu.

Ranije danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je policija identifikovala osobu koja se sumnjiči da je u Novom Sadu pisala preteće grafite "Smrt Pajtiću", upućene lideru Demokratske stranke Bojanu Pajtiću.

Radi se o osobi I. G. (37) koja je, po sopstvenom priznanju, član Demokratske stranke od 1997. godine, rekao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

Ministar je dodao i da se traga za osobom koja je bila zadužena za izradu šablona tog grafita.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija