• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

15.08.2015

09:18

DS: Nova žrtva režima, a ne autor grafita Smrt Pajtiću!

Politika

DS: Nova žrtva režima, a ne autor grafita Smrt Pajtiću!

Podeli vest

Novosadski odbor Demokratske stranke saopštio je danas da je "bestidna laž" da je G.I., koga je policija privela kao osumnjičenog za ispisvanje grafita "Smrt Pajtiću", sam priznao da je ispisivao te grafite, te da je on "nova žrtva režima"

Novosadske demokrate navode da okrivljeni Novosađanin jeste dugogodišnji član te stranke, ali da je sve ostalo "ili potpuno izmišljeno ili tek poluistinito".

- Netačno su navedeni i njegovi inicijali i godina učlanjenja u DS, a ključna tvrdnja Vučićevog ministra - ona po kojoj je okrivljeni tobož sam priznao da je ispisivao grafite ''Smrt Pajtiću'' - bestidna je laž", pišu demokrate. 

Podsećaju na izjavu advokata okrivljenog da je uhapšeni policiji dao upravo suprotnu izjavu, odnosno da je negirao to što mu se stavlja na teret.

- Zato je G.I. sada stavljen u pritvor, kako bi Vučićeva policija dobila vreme da pripremi ''dokaze'' za lažne optužbe ili ''ubedi'' okrivljenog da prizna krivicu, a propagandna mašinerija SNS priliku da na sebi svojstven prostački način oblati DS - kažu iz DS. 

Uz napomenu da ne postoji pravni osnov za zadržavanje uhapšenog u pritvoru, demokrate kažu i da je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović "naprasno otkrio“ i drogu u njegovom novčaniku i tako implicitno priznao kako nema nikakvih dokaza za svoje tvrdnje o grafitima.

Kažu i da vlast od 2012. godine sprovodi stalnu kampanju blaćenja političkih protivnika koja se sada očito pojačava u cilju daljeg podizanja političkih tenzija u Novom Sadu i Vojvodini. 

SNS želi po svaku cenu da iznudi prevremene lokalne i pokrajinske izbore, računajući da će na tim izborima pobediti po "receptu" koji su već koristili i testirali u Vrbasu, Odžacima, Mionici i svim drugim mestima u kojem su u međuvremenu izbori bili održani, navode demokrate.

- Nasilje, kidnapovanje, prebnijanje političkih protivnika, pretnje, ucene, hapšenja, batinaški odredi i sve ostalo što smo već videli širom Srbije, sada se sprema za veliko finale u Novom Sadu i Vojvodini, jer su se Vučićeve falange već ulogorile u pokrajini- piše u saopštenju. 

Srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je sinoć da je određen pritvor osumnjičenom I.G. za pisanje grafita "Smrt Pajtiću" u Novom Sadu.

Prema rečima ministra, osumnjičenom je ponuđeno da odgovara na pitanja na poligrafu, ali je njegov advokat to odbio. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Siniša

pre 8 godina

Dok se Pajtić kupa na Brionima, njegov članstvo se drogira i priređuje performanse iz 90-tih. Žuti, promenite igrokaze ovi su odavno provaljeni.

ceca

pre 8 godina

Kada senka udari u glavu.Vojvodian vode su stranačko politički istrument u Vojvodini.Član DS, zaposlen u JP, sa drogom u novčanku, iz senke pobrkao i boje, šablone,stranke i lidere!

posmatrac sa strane

pre 8 godina

Informerci, jeste li culi pesmicu: sto je vise kleveta i lazi .... nam je miliji i drazi. Zar ne vidite da vam ni bombasticni naslovi ne pomazu. Ni on line niste mnogo citani!Uozbiljite se.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija