• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.08.2015

12:20

OLIVER IVANOVIĆ NA SLOBODI? Ukinuto rešenje o produženju pritvora!

Politika

OLIVER IVANOVIĆ NA SLOBODI? Ukinuto rešenje o produženju pritvora!

Podeli vest

Apelaciono veće suda u Kosovskoj Mitrovici odbacilo je rešenje o produžetku pritvora lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanovića do 6. oktobra i na snagu vratilo prethodno, po kome pritvor Ivanoviću ističe 26. avgusta, izjavila je njegova supruga Milena Ivanović Popović

- Sud je odbacio rešenje o produžetku pritvora do 6. oktobra i na snagu vratio prethodno rešenje prema kome Oliveru pritvor ističe 26. avgusta. Oni će da preispituju pritvor neposredno pre 26. oktobra- rekla je Ivanović Popović Tanjugu.

Ivanović je nakon osam dana štrajka glađu u zatvoru, prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

 

U PRITVORU DO 26.AVGUSTA?

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić i precizirao da njegovom branjeniku nije i ukinuti pritvor, već da on ističe 26. avgusta, po prethodnom rešenju.

-Vraćeno je na snagu prvobitno rešenje kojim je precizirano da pritvor Ivanoviću traje do 26. avgusta. To znači da će sud najkasnije do tog datuma morati  da odluči da li će mu pritvor biti produžen.

Ivanović je štrajk glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici započeo 7. avgusta sa zahtevom da mu se omogući odbrana sa slobode u procesu koji se vodi protiv njega pred međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u ovom gradu.

On je započeo štrak glađu nakon što je Euleksovo sudsko veće donelo odluku da mu produži pritvor za još dva meseca, do 6. oktobra.

Ivanović je uhapšen 27. januara prošle godine i ovo je drugi put da se odlučuje na ovakav korak. Prethodno je štrajkovao glađu nedelju dana u Prištini, zahtevajući premeštanje iz prištinskog u mitrovički zatvor, što mu je na kraju i omogućeno.

ZDRAVLJE NARUŠENO ALI NIJE ŽIVOTNO UGROŽEN 

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović nije životno ugrožen, ali je nastavio i deveti dan da štrajkuje glađu što otežava njegovo lečenje, saopštili su danas lekari Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici. 


Ivanović je optužen da je 14. aprila 1999. godine i 3. februara 2000. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva i podsticao na teško ubistvo više Albanaca u Kosovskoj Mitrovici.

Njegov slučaj povezan je sa još četvoricom Srba - srpskim policijskim pukovnikom Dragoljubom Delibašićem, kojem je Euleks u sredu takođe produžio pritvor za još dva meseca.

Slučaj je povezan i sa ocem i sinom Ilijom i Nebojšom Vujačićem i Aleksandrom Lazovićem koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva a kojima je Euleks omogućio da se brane sa slobode.

Suđenje ovoj petorici Srba, koji su negirali krivicu, zvanično je počelo 18. decembra, do sada je saslušano blizu 50 svedoka tužilaštva a nastavak suđenja u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici zakazan je za 10. septembar. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija