• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

20.08.2015

19:34

VUČIĆ ODGOVORIO HRVATIMA: Nismo tražili smenu vlasti u Vukovaru!

Politika

VUČIĆ ODGOVORIO HRVATIMA: Nismo tražili smenu vlasti u Vukovaru!

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić odbacio je večeras kao besmislene optužbe Hrvatske demokratske zajednice i poručio da ni Vlada Srbije, niti on kao predsednik Vlade Srbije nikada nisu tražili promenu izborne volje građana Hrvatske, ali jesu i insistiraće i ubuduće na osnovnim pravima Srba u Hrvatskoj

- Kao predsednik Vlade Republike Srbije imam obavezu da odgovorno i ozbiljno odgovaram na neretko i pomalo besmislene optužbe koje dolaze na račun naše zemlje i naše vlade i našeg naroda Ovo je jedna od tih- rekao je premijer reagujući na optužbe HDZ da je Vlada Srbije na čelu sa njim kao premijerom zahtevala raspuštanje gradskog veća Vukovara, mešajući se tako u unutrašnja pitanja Hrvatske.

- Nikada ni ja kao predsednik, ni Vlada Srbije nismo tražili bilo kakvo raspuštanje bilo kojeg gradskog veća. Nismo tražili promenu izborne volje hrvatskog naroda ni u Vukovaru, niti u bilo kojem drugom mestu, niti smo tražili promenu volje srpskog naroda ni u Vukovaru, niti u bilo kojem drugom mestu...Nismo se mešali nikada u ono što je hrvatski narod odlučivao i svi ostali građani Hrvatske- istakao je premijer.

Ono što smo tražili, rekao je Vučić, jesu osnovna, elementarna prava za srpski narod.

- I to ćemo nastaviti da tražimo- naglasio je. 

On je rekao da će i on i Vlada Srbije istovremeno ulagati i u budućnosti ogromne napore i veliku energiju da sačuvamo dobre odnose sa Republikom Hrvatskom.

- Nadam se da jedini način da se vodi uspešna izborna kampanja u nama susednoj zemlji neće biti taj da se nešto kaže ili učini protiv Srba - primetio je premijer.

Vučić je poručio predstavnicima HDZ kao velike političke stranke da je, ukoliko im je lakše, uvek bolje da napadnu njega kao predsednika Vlade Srbije i srpsku vladu..

- Ali, voleli bismo da Srbi u Hrvatskoj mogu da žive u miru, da imaju punu slobodu izražavanja, da imaju pravo na korišćenje svog jezika i pisma - istakao je Vučić.

On je rekao da bi u tom slučaju i on i srpska vlada bili zadovoljni i više ni na koji način u budućnosti ne bi ni reagovali. 

- Na političke napade nemamo pravo, a možda imamo i obavezu da na te napade ne odgovaramo ili da odgovore prećutimo, upravo zbog odgovornosti koju imamo prema našem narodu - zaključio je predsednik vlade Srbije.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DJovan

pre 8 godina

Napad je najbolja odbrana, to Vucicu treba da shvatis I prihvatis, zar jos uvek ne vidis da je tako u citavom svetu, ja ne kazem da ti treba da napadas mocnike, ali zasto cutis pred istinom pa I onom o mocnicima, Istina jeste gorka, ali su joj plodovi slatki Nar. posl., a posebno kad je rec o lazovima oko nas pa zar njih da pustis da lazu I da svoju cutnju proglasis svojom nadmoci, kad citav svet zna da je cutanje odobravanje ili znak slabosti. Pustis da te optuze, a onda se branis, nisam ja majkemi, pa znas li ti da je to Staljinisticka filozofija, optuzi nevinog I automatski si ga stavio u podredjeni polozaj da se prav-zdrav brani, a sto se vise brani ti ga vise optuzujes I to mu je kraj, ali sto ja ovo pisem, kao da ces ti citati ovo ili slicni, ti ipak verujes da si najpametniji (e zbog ovoga komenter nece proci, ali ako, nase je da pisemo a vase da brisete, ipak je vama lakse).

HRVAT

pre 8 godina

gospodine Vucicu...mi Hrvati ne vjerujemo cetnicima...\n

Dragomir

pre 8 godina

Брате, који се декларишеш као хрват ,знаш ли зашто?ЈЕР СУ ТИ ТАКО РЕКЛИ РОДИТЕЉИ?Тако ми је рекао један србин који је овамо код нас у околиш Београда утекао из Хрватске.Био је на списку оних КО НИЈЕ ВОЛЕО МАЂАРА ТУЂМАНА?Где ће и шта ће одлучио се да побегне у Србију.Утекао човек па шта буде!И ништа ружно није било.Нашао солидан стан и приватној кући и кренуо са послом за који се тражио.Одушевио се колико је лепо прихваћен.БРАТЕ,КАКО,БРЕ,ДА СИ ХРВАТ КАДА ИМАШ ЛЕПО СРПСКО ИМЕ И ПРЕЗИМЕ?Тако су ми рекли родитељи!Човек ти лепо на миру кренуо да тражи родослов по презимену и терај,терај и беше да су његови из околине Чачка!И крај приче!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija